Hlavní obsah

Na Pardubicku byly otevřené restaurace a hosté bez roušek

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Otevřený skiareál v Čenkovicích na Orlickoústecku byl asi nejzávažnějším prohřeškem proti protiepidemickým opatřením, které o víkendu zaznamenali policisté při kontrolách v Pardubickém kraji. Nebyl ale jediným.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Už v pátek jsme při kontrole zjistili dvě otevřené restaurace. V Čisté na Svitavsku a v Hlinsku na Chrudimsku. Celkem jsme v rámci kraje provedli 520 kontrol a zjistili šest porušení krizových opatření vlády,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Strážníkům v Praze udali otevřenou hospodu. Sázkařům byla zima, brání se provozní

Krimi

V sobotu bylo porušení ještě více. Celkem jednadvacet během 698 kontrolách.

„Mimo jiné to byly opět dvě otevřené restaurace, v Čisté a Benátkách na Svitavsku, kde oznamujeme do správního řízení jak provozovatele, tak některé návštěvníky. Neměli roušky, porušili zákaz vycházení po 21. hodině a požívání alkoholu na veřejnosti. Jeden zákaz vycházení jsme řešili v Pardubicích, kde 31letý muž na sebe upozornil tím, že v městské části Dubina pořvával na zasahující záchranáře, kteří zde řešili jiný případ,“ dodala Janovská.

Obědy drží restaurace nad vodou, Češi na poledním menu nešetří

Finance

Celkem za leden provedli policisté v Pardubickém kraji 18394 kontrol dodržování mimořádných opatření a krizových opatření vlády

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám