Hlavní obsah

Muže ubodal a zabetonoval v sudu ve sklepě. Budějovický soud řeší deset let starou vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Českobudějovický krajský soud začal ve středu projednávat deset let starou vraždu. Na lavici obžalovaných usedl Ján Sedlák (35), který měl v srpnu 2012 v domě Českých Velenicích zabít Daniela Bodnára ze Slovenska. Na vraždě se měla podle obžaloby podílet i Bodnárova tehdejší partnerka (29) a matka jejich tří dětí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněná žena svého tehdejšího 26letého přítele uspala tím, že mu podala vysokou dávku léků v přesnídávce a v džusu. Sedlák ho poté ubodal a zavřel do sudu, který zabetonoval do podlahy ve sklepě.

Sedlák se u soudu k vraždě přiznal. „Jsem vinný, zabil jsem ho. Nesouhlasím ale s navrhovaným trestem a popisem skutku. Nepřemýšlel jsem o tom, že ho zabiju, bylo to v afektu,“ řekl ve středu obžalovaný Sedlák.

Obžalovaná žena vypověděla, že soužití s Bodnárem nebylo jednoduché. Prý ji nutil k prostituci a byl agresivní. Proto se sblížila s partnerovým kamarádem Sedlákem.

Vražda po rodinném konfliktu na Teplicku. Policie zadržela podezřelého

Krimi

„Nejprve jsme spolu třeba jen chodili na procházky, pomáhal mi a půjčoval peníze, potom jsme spolu začali žít i intimně,“ řekla obžalovaná s tím, že po uspání Bodnára z domu s dětmi odešla ven a netušila, co se s ním stalo.

Sedlák jí prý pak jen řekl, že se nemusí o nic strachovat, že všechno vyřešil. „Na nic jsem se neptala, měla jsem jen strach,“ odpověděla na dotaz soudu, proč zmizelého partnera nehledala. Po několika týdnech odjela se Sedlákem na Slovensko k jeho příbuzným.

Policisté mrtvolu v sudu našli loni v říjnu. Informace o možné vraždě se k nim dostala náhodou, a to přes drogovou scénu. „V domě jsme skutečně pod betonovou podlahou ve sklepě našli plastový sud, ve kterém bylo tělo zabalené v látce. Kriminalisté zjistili i totožnost mrtvého. Zemřel na bodná poranění hrudníku,“ řekl mluvčí policie Jiří Matzner.

Tým kriminalistů pak týdny pátral po tom, s kým se mohl vídat a proč přijel na jih Čech. Stopy je zavedly k ženě, se kterou má děti a která pochází z Jindřichova Hradce.

Sedlákovi, který je ve vazbě, hrozí za vraždu až 20 let za mřížemi, Bodnárova partnerka je stíhána na svobodě. Za účast na vraždě jí hrozí 10 až 18 let vězení.

Vrah z úřadu práce bude sedět do konce života. Stížnost na „drzé a hrubé“ porušení zákona neprošla

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám