Hlavní obsah

Zapálíme dům. Někdo vyhrožuje rodině obviněného z vraždy ženy na Děčínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Rodina 40letého muže, který byl počátkem února obviněn z vraždy 49leté ženy na Děčínsku, je pod policejní ochranou. Někdo jí měl vyhrožovat zapálením domu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informace o policejní ochraně uvedla televize CNN Prima News, podle které někdo hodil za plot domu cihlu se vzkazem, že dům zapálí. Dům přitom může soud v případě prokázání viny obviněného použít pro vyplacení škody pozůstalým po zavražděné.

Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová sdělila, že rodina má být pod dohledem policie na krátkou dobu. „Z taktických důvodů nebudeme uvádět počet policistů, kteří se na ochraně podílejí, a ani v tuto chvíli nemůžeme sdělit, jak dlouho potrvá," doplnila mluvčí.

Muž podezřelý z vraždy ženy na Děčínsku skončil ve vazbě. Za stejný čin už byl trestán

Krimi

„Objevily se tam jisté skutečnosti, které my jsme vyhodnotili jako nebezpečí pro družku a děti obviněného, který je v současné době ve vazební věznici,” řekl CNN Prima News vedoucí krajského odboru obecné kriminality Martin Charvát.

Ohořelé tělo devětačtyřicetileté ženy se našlo v lesním porostu začátkem února, jeho nález policii oznámil kolemjdoucí. Na místo vyjeli krajští kriminalisté, do vyšetřování se jich zapojilo bezmála 30, povolán byl psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Desítky policistů speciální pořádkové jednotky prohledaly širší okolí.

Policie zadržela podezřelého ze smrti ženy na Děčínsku. Její tělo našli ohořelé

Krimi

Totožnost ženy zjistili policisté po několika hodinách. Poté zadrželi vyšetřovatelé podezřelého, kterého obvinili z vraždy. Muž byl v minulosti odsouzen za pokus o vraždu. Důvody pro vzetí do vazby jsou ty, že by mohl uprchnout, skrývat se, nebo pokračovat v trestné činnosti. Muž se k činu doposud nepřiznal.

Reklama

Výběr článků

Načítám