Hlavní obsah

Žalobkyně zamítla stížnost Kulínského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Stíhání sbormistra Bambini di Praga Bohumila Kulínského, který je obviněn ze zneužívání nezletilých sboristek, bude pokračovat. "Stížnost proti obvinění jsem zamítla," řekla v pondělí státní zástupkyně Blanka Valsamisová.

Foto: Barbora Horešovská

Jeden z obrázků Pavla Kantorka

Článek

Média sice v posledních dnech zveřejnila výpovědi několika žen, které tvrdí, že je Kulínský kdysi zneužíval, obvinění však podle žalobkyně dosud nebylo rozšířeno o další skutky. "Policie totožnost dalších možných poškozených zjišťuje," uvedla Valsamisová. Na otázku, zda měly poškozené s Kulínským sex dobrovolně, či třeba za užití psychického nátlaku, žalobkyně již dříve řekla, že "něco mezi tím."

Policie Kulínského obvinila již ve čtvrtek 25. listopadu a nyní je ve vazbě. Podle obhájce Tomáše Sokola pětačtyřicetiletý sbormistr vinu odmítá. Na počátku kauzy bylo trestní oznámení nynějšího manžela bývalé Kulínského manželky. Poté policie nasadila odposlechy. Nyní vyslýchá další svědkyně a zadala znalecké posudky. Podle státní zástupkyně se vyšetřovatelé zaměřují nejen na současné, ale i na bývalé členky sboru.

Ženy se médiím svěřují například s tím, že s nimi Kulínský chodil do sauny, kde je osahával. Podle ČTK je Kulínský podezřelý také z toho, že měl pohlavní styk se svou tehdy nezletilou švagrovou a Právu se dokonce ozvala žena, která tvrdí, že k dívkám se kdysi "choval podivně" i sbormistrův otec, Bohumil Kulínský starší. 

Kulínského matka Blanka i současná manželka Linda Vágnerová obvinění odmítají. Matka věc označila za pomstu jeho první ženy a jejího současného partnera, který prý v případě zneužívá svého psychiatrického vzdělání. Kuriózní je, že bývalá i současná manželka Kulínského byly také členkami Bambini di Praga. Pokud by soud uznal Kulínského vinným, mohl by ve vězení strávit dva roky až deset let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám