Hlavní obsah

Žalobkyně žádá tři roky pro tělocvikáře za nahé fotky žaček. S jednou měl mít i sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nezletilými žačkami si posílal nahé fotky, s jednou měl mít dokonce i sex. Za pohlavní zneužívání, ohrožování výchovy dítěte a zneužití dítěte k výrobě pornografie čeká dnes již bývalého učitele tělocviku z jedné ze základních škol na Klatovsku soud.

Foto: Novinky

Případ skončí před klatovským okresním soudem.

Článek

Šéfka klatovských žalobců Petra Švecová Novinkám potvrdila, že v případu podala dozorující státní zástupkyně obžalobu. Jako trest navrhuje tři roky vězení a desetiletý zákaz práce s dětmi v rámci školních a mimoškolních aktivit.

Jak již dříve informovala policie, protiprávního jednání se měl pedagog dopustit v předloňském roce. „Přes sociální sítě požadoval po poškozených zaslání intimních fotografií. I on jí pak posílal snímky obnažených partií,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová s tím, že obviněný využil svého vlivu vyplývajícího z jeho postavení pedagogického pracovníka.

Podle zjištění vyšetřovatelů měl učitel dokonce udržovat intimní vztah s jednou ze žákyň. „Nejméně ve třech případech s ní vykonal soulož,“ konstatovali policisté.

Pedofilní učitel, který zneužíval dívky v mateřských školách, zemřel ve věznici na Mírově

Krimi

Nechte to být, radila ředitelka

Novinky hovořily s otcem jedné z dívek, který podal trestní oznámení. „V telefonu třináctileté dcery jsem našel nevhodné zprávy od učitele. Mé přítelkyni se dokonce svěřila, že ji měl osahávat. Vjel do mě vztek. Hned jsem šel na policii a už to jelo. Všechno, co jí psal a posílal, máme schované. Je to nechutné,“ uvedl otec školačky.

Vylíčil, že jeho družka kvůli tomu volala do školy. „Ředitelka jí řekla, aby to nechali být,“ uzavřel otec dívky, který dodal, že později zjistil, že ředitelka je příbuznou učitele.

Učitel měl po žákyních požadovat snímky jejich obnažených intimních partií, na oplátku jim posílal přes sociální sítě fotografie svého ztopořeného penisu. Dvě dívky si učitele brzy na sociálních sítích zablokovaly a odmítaly s ním dál v tomto duchu komunikovat. Třetí školačka si tímto způsobem během sedmi měsíců s pedagogem vyměnila desítky erotických fotek a nakonec došlo údajně i k fyzickému kontaktu.

Chtěl ukázat prsa naživo

„Zpočátku jsme si psali třeba o tom, jak mi jde škola nebo co budeme dělat na tělocviku. Za nějaký čas se zeptal, jestli mi někdo kontroluje mobil, a začali jsme si přes Instagram posílat intimní fotky. Zpočátku jsem to odmítala, ale nakonec jsem s tím souhlasila. Denně to byly třeba i dvě fotografie. Celou dobu mě upozorňoval, abych veškerou konverzaci s ním hned mazala,“ svěřila se školačka.

Asi po čtyřech měsících dopisování měl učitel dívku požádat, jestli by mu ukázala prsa naživo. „Styděla jsem se, ale nakonec jsem se rozhodla, že mu vyhovím. Pozval mě do kabinetu, kde mi vyhrnul triko a sahal na prsa. Vadilo mi to, ale bylo mi hloupé odstrkovat učitele. Navíc jsem se bála, aby mi do žákovské knížky nenapsal, že jsem mu ukázala prsa,“ dodala dívka.

Obviněný muž odmítl vypovídat. Soudní znalkyně nezjistila u poškozených dívek žádné známky sklonu ke lhaní. Podle ní obsahují jejich výpovědi podrobnosti, které by si jen obtížně vymyslely. Znalkyně rovněž odmítla, že by šlo z jejich strany o pomstu či nenávist ve snaze obviněného poškodit. V případě jedné z dívek psycholožka uvedla, že si zájem obviněného o svoji osobu naivně vysvětlovala jako projev přátelství.

Učitelka matematiky v Missouri měla zneužívat 16letého studenta. Spolužáci hlídali

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám