Hlavní obsah

Zákaz řízení mladíka nezajímá. Jezdí autem zfetovaný, přestože za to byl už ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křenovice

Nepoučitelný je zřejmě dvaadvacetiletý muž, kterého přistihla v noci na středu policejní hlídka, jak zfetovaný řídil osobní auto v Křenovicích na Přerovsku. Má přitom zákaz řízení a kvůli jeho porušení a jízdě pod vlivem návykové látky už byl ve vězení. Vrátil se z něj na konci minulého roku.

Foto: Profimedia.cz

Policejní kontrola

Článek

Novinky o tom informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Vozidlo Seat Ibiza, které mladík řídil, zastavili v úterý půl hodiny před půlnocí policisté z kojetínské služebny.

„Při kontrole byl vyzván, aby se podrobil orientačnímu testu na návykové látky, na což přistoupil. Vzhledem k tomu, že výsledky byly pozitivní na látku THC a amfetaminy a metamfetaminy, byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem bio materiálu. S tím už nesouhlasil a vyšetření odmítl,“ uvedla mluvčí.

Drogy, zákaz řízení? Nezájem. Řidič na pervitinu vezl ve Vyškově čtyři děti, v sedačce jistil jen jedno

Krimi

Policejní hlídka podle ní zjistila, že mladík byl za trestné činy maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a za ohrožení pod vlivem návykové látky v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Z vězení se vrátil koncem minulého roku.

„Navíc má v platnosti zákaz řízení všech motorových vozidel až do konce května roku 2026. Mladý muž je nyní podezřelý ze stejných trestných činů, za které byl již v minulosti odsouzen, a hrozí mu podle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody,“ doplnila Zajícová.

Zfetovaná žena řídila v Olomouci auto, její spolujezdec se snažil skrýt drogy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám