Hlavní obsah

Drogy, zákaz řízení? Nezájem. Řidič na pervitinu vezl ve Vyškově čtyři děti, v sedačce jistil jen jedno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Na nezodpovědnost za hranicí paragrafů narazili policisté z Vyškova u řidiče, který měl z dřívějška zákaz řízení za odmítnuté vyšetření ohledně drog. Kromě jeho porušení vezl v autě vedle přítelkyně i čtyři malé děti, přičemž autosedačku měl pouze pro jedno. Zkoušce střízlivosti se podvolil, výsledkem byl pozitivní výsledek odkazující na požití pervitinu.

Řidič na pervitinu s dětmi v autě.Video: Policie ČR

 
Článek

Na šoféra minulý týden v neděli odpoledne natrefili policisté ve Vyškově při běžné silniční kontrole, během níž zjistili, že muž měl za odmítnutí lékařského vyšetření na drogy již z minulosti platný zákaz řízení.

„Policisty zajímalo, jestli i nyní k nerespektování zákazu neřídí navíc ještě pod vlivem návykové látky. Podezření se potvrdilo, provedený test ukázal pozitivní výsledek na amfetaminy,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie David Chaloupka.

Navíc vezl v autě kromě své přítelkyně i čtyři malé děti. Jejich věk mluvčí neupřesnil, z jeho informací ale vyplynulo, že se jich týkala povinnost řádného zajištění v autosedačkách.

Muž na Ústecku si uřízl penis a uši, načež polonahý běhal ulicí

Krimi

„Tolik míst však v autě nebylo, takže v sedačce měl správně usazené jen jedno,“ zmínil Chaloupka.

Policisté případ prověřují jako maření úředního rozhodnutí, přičemž za řízení v zákazu muži hrozí až dva roky vězení.

„Přitěžující okolností mu jistě bude také to, že po pozitivním výsledku testu na drogy znovu odmítl lékařské vyšetření s odběry krve,“ dodal mluvčí.

Foto: Novinky

Řidič na pervitinu s dětmi v autě.

Muž na kole po Olomouci rozvážel drogy ozbrojený plynovou pistolí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám