Hlavní obsah

Zfetovaná žena řídila v Olomouci auto, její spolujezdec se snažil skrýt drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Zfetovanou dvaadvacetiletou ženu přistihli policisté v Olomouci při kontrole za volantem auta zfetovanou. Jeden z jejích spolujezdců se před nimi snažil skrýt převážené drogy. Oběma hrozí až dva roky vězení. Novinkám to v pátek sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve středu krátce před polednem zastavila podle ní hlídka policistů z pohotovostního a eskortního oddělení na ulici Na Vozovce v Olomouci osobní vůz Škoda Octavia. Kromě řidičky v něm byli i dva muži.

„Po kontrole dokladů byla žena vyzvána k provedení dechové zkoušky na alkohol, které se podvolila s negativním výsledkem. Podrobila se také orientačnímu testu na návykové látky, který tentokrát vyšel pozitivní, a to konkrétně na amfetaminy a metamfetaminy,“ konstatovala mluvčí.

Řidička uvedla, že si před třemi dny vzala pervitin. Na další výzvu reagovala negativně a odmítla se podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem bio materiálu.

Nebudu stát, řekl zfetovaný řidič policejní hlídce v Hradci Králové a šlápl na plyn

Krimi

„Během kontroly si policisté všimli, že se spolujezdec sedící na předním sedadle nechoval přirozeně, sklonil se a začal manipulovat s něčím, co měl pod sebou pod nohama. Vzhledem k nastalým okolnostem přistoupila hlídka k prohlídce auta a pod sedadlem nalezla tubu s plastovými sáčky s bílou krystalickou hmotou,“ uvedla Zajícová.

Látka z jednoho nalezeného sáčku byla na místě podrobena testu a zjistilo se, že obsahuje metamfetamin. Ve třech nalezených sáčcích se jej nacházelo 3,2 gramu.

Dále byl ve vozidle nalezen plynový revolver a pepřový sprej. Řidička i spolujezdec sedící na předním sedadle byli převezeni na policejní služebnu, kde s nimi byly provedeny nezbytné úkony.

Mladé ženě byl zadržen řidičský průkaz a oba byli po zadokumentování případu propuštěni. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu s dvouletou trestní sazbou odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí.

Policisté dopadli na Olomoucku distributora pervitinu. Poskytl narkomanům stovky gramů

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám