Hlavní obsah

Záhadné zranění jihočeského faráře. Měl amputovaný penis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé z vesničky na jihu Čech zachraňovali kněze, který si podle několika důvěryhodných zdrojů zřejmě uřízl penis. Zraněný a zakrvácený duchovní ležel na faře, pomoc mu zavolala starostka. Do zamčené budovy se mezi prvními dostali i místní dobrovolní hasiči.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala ve středu večer. Farář nedorazil na plánovanou schůzku, nikomu se neozýval. „Bylo nám divné, že nezvedá telefon, takže jsem vytočila tísňovou linku,“ řekla Novinkám starostka obce.

Na místo vyjížděly všechny složky integrovaného záchranného systému. Dovnitř se dostali i místní dobrovolní hasiči. „Měli zrovna poradu u nás v hospodě, a tak šli hned pomoct,“ sdělil jeden z obyvatel vesnice.

Podle několika důvěryhodných zdrojů, které Novinky oslovily, měl farář amputovaný penis. „Bylo to skutečně tak. Postarší muž měl uříznutý úd,“ potvrdil zdroj. Další doplnil, že duchovní si zranění pravděpodobně způsobil sám. „Úd už v bytě záchranáři nenašli. Na místě jenom pobíhal pes,“ zmínil.

Cizí zavinění vyloučeno

Co přesně se za zamčenými dveřmi fary stalo, dosud není jasné. Duchovní ale skončil v nemocnici. „Je v intenzivní péči lékařů a není schopen řádné komunikace. Zatím nemáme oficiální stanovisko od lékařů ani dotčených orgánů, kteří se případem zabývají,“ konstatoval generální vikář českobudějovické diecéze, pod niž kněz spadá, David Henzl. Doplnil, že celou věc šetří a zjišťují, k čemu vlastně došlo.

Policisté vyloučili, že by zranění faráři způsobil někdo cizí. „Neprověřujeme jakékoliv protiprávní jednání,“ zdůraznil mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner. Blíže situaci nechtěl komentovat.

Záchranáři pouze uvedli, že do obce vyjížděli. „Nepodáváme informace o zdravotním stavu ke konkrétním lidem,“ reagovala na dotaz Novinek Zuzana Fajtlová z krajské záchranky.

Případ, na který jako první upozornil server Blesk.cz, tamější obyvatele zasáhl. „Od rána mi volají lidé. Jsem z toho opravdu zničená. Informace jsou nepodložené. Přijdou mi jako pouhá spekulace, která může dost ublížit,“ podotkla starostka. Dodala, že kněze znají dlouhá léta a doufají, že se k nim brzy zase ve zdraví vrátí.

„Prý se panu faráři udělalo špatně. Víc toho nevím, snad ale bude v pořádku,“ doufá žena, podle níž se policisté na místo vrátili ještě ve čtvrtek.

Za uříznuté varle sadistický kněz do vězení nepůjde, musí se ale léčit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám