Hlavní obsah

Záhadné zmizení páru z Prahy: Jejich auto našli v Maďarsku. Bez značek a polité chemikálií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V maďarském městě Ostřihom nedaleko slovenských hranic byl nalezen automobil patřící partnerskému páru z Prahy, který v červnu beze stopy zmizel. Odstavený modrý Renault Fluence byl bez značek a politý chemikálií. Ve středu ráno o tom informovala pražská policie, která nevylučuje, že se pohřešovaní stali oběťmi trestného činu.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaní Marie Drašnarová (72) a Přemysl Herzán (57)

Článek

„Vozidlo nemělo žádné registrační značky a jeho vnitřní prostory byly polity neznámou chemickou látkou. Ve vozidle se nenacházely žádné osobní věci pohřešovaných,“ sdělila mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

„Byli v něm naposledy spatřeni na odpočívadle u dálnice D1 před provozovnou McDonald´s poblíž 66. kilometru,“ upřesnila mluvčí k automobilu, který původně měl registrační značku 2AT 3544.

Pohřešovaná Marie Drašnarová (72) a její partner Přemysl Herzán (57) na začátku června odjeli ze svého bydliště v Praze 6 a od té doby se nikomu neozvali. Podle příbuzných a blízkých měli v plánu jet „někam na Moravu“.

Žena je přibližně 180 cm vysoká, střední postavy. Má zelené oči, ryšavé vlasy a nosí dioptrické brýle. Muž je 165 cm vysoký, střední postavy. Má modré oči a šedivé, nakrátko střižené vlasy.

Nelze vyloučit násilný trestný čin

Podle Kropáčové nelze vyloučit, že se oba pohřešovaní stali obětí násilného trestného činu. „Z tohoto důvodu si případ převzali kriminalisté z Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy,“ uvedla mluvčí.

Policisté se obracejí na občany, kteří by mohli mít informace vedoucí k vypátrání ženy a muže. „Prosíme veřejnost o pomoc při zmapování pohybu vozidla a samozřejmě o pomoc při pátrání po pohřešované dvojici. Jakékoliv informace, prosím, předejte policistům na linku 158,“ uvedla Kropáčová.

Případ podle ní připomíná zmizení manželů Jaroslava a Eleny Kadlecových z října roku 2003, kteří také zmizeli se svým vozidlem a dosud nebyli nalezeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám