Hlavní obsah

Zadržený gang zásoboval podsvětí zbraněmi

Právo, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Detektivové minulý týden pozatýkali dvanáctičlenný gang, který zásoboval české kriminální podsvětí zbraněmi. Nebezpečné zločince přitom sledovali více než rok. Obvinění se navíc zabývali prodejem marihuany, kterou pěstovali ve velkém na třech místech v republice.

Foto: Ondřej Trojek
Článek

"Všichni zadržení byli Češi. Zatčení probíhala v Praze, Brně a na dalších místech republiky," uvedl dnes novinářům Lubomír Polák z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.

Při 18 domovních prohlídkách pak kriminalisté zajistili ohromné množství zbraní, které podle našich informací skupina prodávala nejen u nás, ale i do zahraničí. Objevili 157 pušek, 20 pistolí, devět samopalů, šest revolverů a dále tlumiče, výbušniny, tisíce nábojů a více než sedm kilogramů střelného prachu.

Polák zatím odmítl sdělit zdroje, odkud zadržení muži zbraně získávali. Stejně tak kriminalisté teprve zjišťují, na kolik peněz si vlastně gang přišel.

Ve vazbě jsou pouze čtyři

Během akce detektivové odhalili i tři velkopěstírny marihuany. Jednu například zařídili nedaleko Prahy v Hostivicích, kde výrobnu kryli skladem s oděvy. Podle Poláka se podařilo zajistit přes pět kilogramů marihuany a 3400 kusů této rostliny.

Policisté jedenáct mužů obvinili ze čtyř trestných činů - porušování předpisů o obchodu s vojenským materiálem, nedovolené ozbrojování, nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů a šíření toxikomanie. Zarážející však je, že pouze čtyři obvinění skončili ve vazbě. Ostatní jsou vyšetřovaní na svobodě.

Výběr článků

Načítám