Hlavní obsah

Zachránilo ho mňoukání. Kocoura uvězněného v krabici s cedulí někdo vyhodil v Brně do smetí

Brno

Velmi surově se v Brně zachoval člověk, kterého zřejmě už přestal bavit domácí miláček. Kocoura proto vyhodil mezi odpadky, a to zavřeného do pečlivě přelepené krabice. Jen díky pozornému chodci, který uslyšel z krabice mňoukání, nebylo zvíře odsouzeno k mučivé smrti hladem a žízní.

Kocour uvězněný v krabiciVideo: MP Brno

 
Článek

O události, která se stala už minulý týden, v úterý informoval mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

„Strážníky oslovil muž, který ve Starém Lískovci o půl šesté ráno procházel kolem kontejnerů. Měl totiž pocit, že z balíku odloženého na zemi slyšel mňoukání, ale netroufal si ho otevřít. Na horní straně byla totiž připevněná cedulka s nápisem Pozor! Polodivoká kočka,“ popsal případ mluvčí Jakub Ghanem.

Nahlédnout do krabice bylo pro strážníky podle jejich mluvčího překvapivě pracné. Pevný karton byl důkladně přelepený a malý otvor k nahlédnutí opatrně vyřezávali nožem přibližně dvě minuty.

Chovatele hadů obvinili z týrání zvířat, prozradil ho zápach z bytu

Krimi

Strážníci u toho dávali pozor, aby neporanili zvíře, které by případně bylo v balíku zavřené. Když potom dovnitř posvítili baterkou, uviděli mladého tygrovaného kocoura, který se strachy tísnil v rohu krabice.

Odchytová služba městské policie ho proto odvezla do útulku, kde se jej hned ujal personál.

Foto: MP Brno

Kocour uvězněný v krabici byl nakonec v pořádku a prohlédl ho veterinář

„Navzdory varováním se ukázalo, že přibližně dvouletý kocour je ochočený, klidný a naprosto mírumilovný. Poté, co projde preventivní karanténou, tak budou moci zájemci požádat v útulku o jeho adopci,“ doplnil mluvčí.

Jak ještě dodal, kocour se v útulku již zabydlel a zdravotně je zcela v pořádku.

„Začali jsme mu pracovně říkat Schrödinger, s odkazem na slavný myšlenkový experiment rakouského fyzika Erwina Schrödingera,“ dodal mluvčí.

Foto: MP Brno

Strážníci našli v krabici mladého tygrovaného kocoura

Strážníci s případem i dál pracují. V Oderské ulici se jim podařilo získat informace, které by mohly vést k nalezení člověka, který kočku u popelnic odložil. Svědci, kteří by mohli přispět k objasnění, se mohou hlásit na služebně v Labské ulici anebo mohou zavolat na číslo 547 22 33 43.

Zbitý pes žíznil ve výkalech, policie obvinila z týrání muže z Královéhradecka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám