Hlavní obsah

Zachránili tonoucího studenta, teď trojice dostala ocenění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen velmi málo chybělo a devatenáctiletý student se před měsícem utopil v jednom z ostravských bazénů. Za záchranu jeho života v úterý převzali ocenění tři muži, mezi kterými je i jeden policista a jeden strážník.

Foto: Policie ČR

Zleva Petr Komoň, Vladimír Tomčík a Tomáš Zevel.

Článek

Událost se seběhla v sobotu 23. března odpoledne. Vladimír Tomčík si přišel zaplavat do bazénu, který navštěvuje pravidelně, a pod vodou spatřil téměř u dna bezvládné tělo. „V první chvíli to vypadalo, že se mladík potápí, a to díky trysce, která zapříčinila pohyb rukou. Muži připadalo zvláštní, že pod vodou vydrží tak dlouho, a proto nic neponechal náhodě a skočil za ním do vody. V tu chvíli zjistil, že se topí, a okamžitě ho začal vynášet na břeh,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Během okamžiku mu přišli na pomoc další dva muži – policista Tomáš Zevel a strážník Petr Komoň. „Zde se ukázala profesionalita, muži neváhali ani vteřinu. Na břehu začali mladíka, který nejevil známky života, okamžitě oživovat. K tomu se také přidal i jeden z plavčíků a další zavolal záchrannou službu. Muži se mezi sebou střídali v masáži srdce a umělém dýchání. To trvalo zhruba deset minut, kdy se podařilo mladíkovy životní funkce ještě před příjezdem záchranářů obnovit,“ dodala mluvčí.

V úterý všichni tři převzali z rukou primátora Ostravy Jana Dohnala, ředitele ostravské policie Antonína Řezníčka a ředitele Městské policie Ostrava Miroslava Plačka ocenění za záchranu života společně s věcnými dary.

Všem se také dostalo poděkování od rodiny mladíka: „Opravdu z celého srdce děkujeme, že jste nám zachránili syna. Nikdy vám to nezapomeneme,“ shodli se příbuzní devatenáctiletého studenta.

Táborský hasič v trenkách a bez výstroje vytáhl řidiče z potopeného auta

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám