Hlavní obsah

Záchranářský vrtulník musel nouzově přistát. Posádku někdo oslnil laserem

Ostrava
Aktualizováno

Kvůli nečekanému oslnění laserem musel v Ostravě nouzově přistát pilot se záchranářským vrtulníkem a osádkou. Policie po viníkovi pátrá.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

O incidentu, který se stal minulý týden ve čtvrtek, informovala v úterý policie.

„Skutku se dopustil dosud neznámý pachatel, který okolo 16:50 v Ostravě Staré Bělé nebo v jejím blízkém okolí úmyslně oslňoval laserem pilota záchranářského vrtulníku a jeho osádku,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Pilota vojenského letadla na Chrudimsku někdo oslnil laserem

Krimi

Vrtulník se podle ní vracel ze zásahu. „K oslňování došlo zhruba ve výšce 300 metrů a v důsledku možné havárie byl pilot nucen nouzově přistát na jiném místě,“ dodala Michalíková.

Policie nyní hledá svědky, kteří by mohli pomoci k vypátrání pachatele. „Jakákoliv informace související s tímto činem může přispět k jeho objasnění.

Čínská loď namířila laserový paprsek na americké letadlo

Zahraniční

Své poznatky můžete telefonicky oznámit prostřednictvím tísňové linky 158, případně osobně na nejbližší policejní oddělení,“ dodala mluvčí a upozornila, že podobné jednání může mít až fatální následky.

Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že jeho kolegové se vraceli ze zásahu u zraněného muže, kterého nakonec stačilo ošetřit na místě a odvézt sanitkou.

Pilota boeingu letícího z Hongkongu do Paříže oslepil nad Frýdlantem laser

Krimi

„Vrtulník se tedy vracel bez pacienta, což ale nesnižuje závažnost incidentu. Byla tam plná posádka, tedy pilot, lékař a zdravotnický záchranář,” dodal Humpl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám