Hlavní obsah

Záchranáři ošetřovali frakturu obličeje i poraněné prsty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Silvestrovské oslavy se jako obvykle neobešly bez vážných úrazů. Už kolem 18. hodiny museli středočeští záchranáři vyjíždět ke dvěma zraněným mužům, jejichž úrazy souvisely s oslavami příchodu Nového roku. První z nich utrpěl závažná poranění obličeje, druhý si způsobil těžké rány na prstech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Silvestrovské oslavy v centru Prahy.

Článek

Záchranáři vyjížděli před 18. hodinou na Prahu - západ, kde staršího muže poranila zábavní pyrotechnika. „Muž byl při vědomí, ale utrpěl těžké poranění v obličeji. Zasahující lékařka měla podezření na fraktury obličejového skeletu a na poranění oka,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Vojtová.

Muže převezli do pražské nemocnice v Motole. „Na místě zasahovali záchranáři z Davle a lékařka ve voze rendez-vous Asociace Samaritánů ČR ze Zbraslavi,“ upřesnila mluvčí.

Jen o půl hodiny později záchranáři vyjížděli k muži, kterému v Mělníce explodovala v ruce petarda. „Muž utrpěl tržné rány prstů na levé ruce. Záchranáři ho po ošetření převezli do vinohradské nemocnice v Praze na plastiku. Na místě zasahovala rychlá lékařská pomoc z Mělníka,“ uvedla Vojtová.

Naopak v hlavním městě se oslavy obešly bez vážnějších incidentů. Na protialkoholní záchytné stanici skončilo do půlnoci pět lidí. Pořádek v metropoli střežily stovky policistů a strážníků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám