Hlavní obsah

Po krk ve vodě, držel se kry. Pod chlapcem se v Praze propadl led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Naštěstí jen podchlazením skončila v pondělí pro chlapce v Praze záchranná akce, při které ho hasiči tahali ze zamrzlé nádrže na vodu Asuán. Byl téměř celý ve vodě a držel se ledové kry. Zdravotníci ho přepravili do nemocnice.

Záchrana dítěte při tonutíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

O záchraně informovali hasiči a zdravotničtí záchranáři na Twitteru.

Patnáctiletý chlapec se dostal do problémů kolem 16:30 na ledu pokrývajícím nádrž na zadržování vody Asuán v Praze 13 na okraji Butovic.

Chlapec se odpoledne, kdy se teplota vzduchu pohybovala okolo sedmi stupňů Celsia, pohyboval po ledě, který se pod ním prolomil.

Foto: HZS Praha

Záchrana tonoucího chlapce v Praze

Mluvčí hasičů Martin Kavka uvedl, že jeho kolegové zasahovali ve spolupráci s jednotkou potápěčů a tonoucího chlapce vytáhli na břeh pomocí lana.

„Byl ve vodě po krk a držel se ledové kry. Hasiči se v oblecích do vody k chlapci opatrně dostali a zajistili ho lanem, následně byl vyproštěn z vody a předán záchranné službě,“ popsal akci Kavka.

Muž v pražském Motole se topil v rybníku

Krimi

Podle zdravotníků se chlapec nezranil, ale byl podchlazený.

„Kolegové jej důkladně prohlédli, postarali se o tepelný komfort a budou jej převážet do motolské nemocnice,“ upřesnila mluvčí záchranky Jana Poštová.

Hasiči pak ještě měli starosti se svou technikou, protože museli pomocí navijáku vytáhnout dvě cisterny, které na podmáčené louce u vodní nádrže zapadly.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchrana dítěte při tonutí

Sedmiletý chlapec se utopil ve vodní nádrži na Novojičínsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám