Hlavní obsah

Za znásilnění dívky dostal 10 let, u soudu se rozplakal

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové
Aktualizováno

Deset roků v nejtěžší věznici má strávit třiatřicetiletý Jindřich Volf z Nového Bydžova na Královéhradecku. Senát Krajského soudu v Hradci Králové jej tak ve středu potrestal za to, že znásilnil jedenadvacetiletou dívku.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Jindřich Volf v jednací síni hradeckého soudu.

Článek

Podle soudu má Volf minimálně od listopadu 2009 na svědomí ještě výtržnictví, krádež, nebezpečné vyhrožování a vyhrožování úřední osobě. Součástí rozsudku je také povinnost obžalovaného absolvovat ambulantní psychiatrickou léčbu.

Volf se po vyhlášení rozplakal a na místě se odvolal.

Podle verdiktu obžalovaný loni v listopadu zatáhl svou oběť do telefonní budky, nejprve ji osahával na prsou a stehnech a potom jí přikázal, aby ho uspokojila rukou a ústy.

Dívka se mu ze strachu podvolila

Dívka to ze strachu učinila a v důsledku otřesného zážitku trpí posttraumatickou stresovou poruchou s omezením její psychické a sociální výkonnosti a s výrazným snížením kvality života. Jak konstatoval předseda senátu Jiří Vacek, obžalovaný se činu dopustil v době, kdy byl v podmínce za předchozí násilný trestný čin.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Jindřich Volf v jednací síni hradeckého soudu.

Petici podepsala polovina města

Skutek vzbudil ve městě vlnu rozhořčení. Koncem loňského roku vznikla v Bydžově petiční akce, obviňující některé místní Romy z krádeží a násilností a autoři petice vyzvali vedení radnice k zajištění bezpečnosti ve městě.

Petici podepsala zhruba polovina všech obyvatel a bydžovský starosta Pavel Louda (ODS) zveřejnil na městském webu ostré prohlášení, kritizující chování romské komunity. Město najalo bezpečnostní agenturu a posílilo městkou policii.

Události přitáhly pozornost nacionalistů a 12. března se do Bydžova sjelo zhruba pět set členů a příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti na mítink na náměstí a pochod ulicemi.

Přijeli také jejich odpůrci a akce se odehrála pod masivním policejním dohledem.

„Je lhostejné, jakou má pachatel barvu pleti, ale za skutky, které tu dlouhodobě páchal, byl podle mého názoru po zásluze oceněn,“ komentoval rozsudek starosta Louda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám