Hlavní obsah

Za vyvraždění rodiny dostal doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Miloslav Širůček, který loni zastřelil v Tučapech na Táborsku rodiče a bratra, dostal definitivní trest od pražského vrchního soudu. Do vězení má jít na doživotí. Byl tak potvrzen verdikt Krajského soudu v Táboře.

Článek

"Nejdříve dvakrát střelil do hlavy bratra a pak ho škrtil jeho nohavicí od šusťákových kalhot. Potom střelil do hlavy otce a nakonec i matku. Důvodem k vraždám byl majetkový prospěch, když ukradl třicet tisíc korun," uvádí obžaloba. Širůček prý vzal vražednou zbraň ze skříně otce, který byl myslivec. Obžalovaný se hájil tím, že rodiče zavraždil jeho mladší bratr David.

"Vrátil jsem se domů z restaurace a šel jsem do kotelny, kde bratr kouřil. Potom jsem vyšel do předsíně a uviděl otce. Bezvládně ležel na dveřích skříně a měl na hlavě igelitový pytlík. V kuchyni byla mrtvá matka, která měla kolem hlavy nějaké hadry. Sešel jsem do kotelny, kde už na mě čekal bratr s pistolí v ruce," vypovídal dříve Širůček. Podle jeho verze ho chtěl mladší bratr zastřelit, ale to se nepotvrdilo.

Výpověď značně pozměnil

Podezřelé rozpory ve výpovědích Širůček vysvětloval tím, že "mu bylo všechno jedno a policisté ho svými otázkami naváděli". Nejdříve se totiž přiznal a pak to zase popřel.

Širůček je letos už čtvrtým odsouzencem, který dostal od vrchního soudu doživotí. V lednu skončila stejně i Jaroslava Fabiánová (mnohonásobná vražedkyně), v únoru Jaroslav Hejna (tři loupežné vraždy) a v březnu Miloslav Sláma (loupeže a vraždy pražských důchodkyň).

Reklama

Související témata:

Související články

Vyvraždění rodiny maskoval nehodou

Trojnásobnou vraždu vyšetřují od čtvrtečního večera jihočeští policisté v Tučapech u Soběslavi na Táborsku. Z činu je podezřelý pětadvacetiletý muž, který...

Mladík se přiznal k vyvraždění rodiny

Jihočeští kriminalisté obvinili z vraždy a nedovoleného ozbrojování pětadvacetiletého muže z Tučap na Táborsku, kterého ve čtvrtek zadrželi pro podezření...

Výběr článků

Načítám