Hlavní obsah

Za vraždu soka dostal 12 let

Novinky, Rudolf Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Na dvanáct let do vězení poslal v úterý Krajský soud v Ústí nad Labem 35letého Vladimíra Eichlera z Oseku na Teplicku za to, že před rokem zastřelil 27letého přítele své ženy. Neunesl, že se k němu manželka přestěhovala. Ihned po činu zavolal záchranku a udal se policii.

Foto: František Zemek

Vlčnovský král 2011 Jan Procházka

Článek

Během dnešního jednání tento nenápadný, drobný muž vůbec nezvedl oči nepřítomně upřené na sepnuté ruce, nenašel ani odvahu pohlédnout na hlasitě plačící ženy v soudní síni.

Rozsudek zatím není pravomocný, protože si obě strany nechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Předsedkyně senátu Věra Benešová při zdůvodnění rozsudku uvedla několik polehčujících okolností. Čin sám oznámil na policii, projevil lítost a v práci i sousedé ho dobře hodnotí. Neuvěřila však tvrzení, že Eichler svého soka nechtěl zabít, protože střílel na životně důležité orgány.

Oběť ho prý provokovala

Eichler, pracující jako hasič, zabíjel v lednu loňského roku. Několikrát vystřelil na nového přítele své manželky, která od něj a jejich společného dvanáctiletého syna odešla. To Eichler těžce nesl a muže zasáhl do zad, břicha, hrudníku a hlavy. Před soudem se hájil tím, že ho sok provokoval tak dlouho, až se neovládl.

Znalci doložili, že Eichler byl při činu plně příčetný, zároveň zdůraznili, že je emočně nestabilní s přehnanými afekty.

Zamítnutá milost

Soud kromě jiného vyslechl i magnetofonovou nahrávku, na níž Eichler policii oznamuje, že zastřelil člověka. Plačtivým hlasem na ní několikrát opakoval, že ho nechtěl zabít. Na výzvu policisty z operačního střediska, aby zašel na nejbližší policejní stanici, Eichler několikrát zlomeným hlasem řekl, že se nejdříve musí jít rozloučit se svým synem. Po krátkém čase skutečně dorazil na policii.

Rodiče odsouzeného požádali pro svého syna o milost. Ta jim však byla prezidentskou kanceláří zamítnuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám