Hlavní obsah

Za vraždu nepohodlného svědka dvacet let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Výjimečný trest dvaceti let vězení ve středu uložil pražský vrchní soud recidivistovi Martinu Seidlovi. Ten loni v květnu na Rakovnicku zastřelil otce od rodiny, který ho přistihl při krádeži nafty z kamiónu. Odvolací senát tak o čtyři roky zpřísnil trest, který sedmatřicetiletému obžalovanému loni udělil středočeský krajský soud.

Foto: Radka Patzáková
Článek

"Trest byl nepřiměřeně mírný a u obžalovaného je obzvláště snížená možnost nápravy," řekl po vyhlášení rozsudku předseda senátu Jiří Lněnička.

Kromě vraždy byl Seidl, který se již nemůže proti dnešnímu verdiktu odvolat, uznán vinným z krádeže a nedovoleného ozbrojování.

Se zbraní policisty také přepadl prostitutku

Seidl devětadvacetiletého řidiče kamiónu zavraždil loni koncem května v Lužné u Rakovníka. Oběť ho totiž v noci po upozornění sousedů přistihla, jak krade z nádrže jeho kamiónu zaparkovaného na návsi naftu.

Podle názoru soudu odsouzený muže doslova popravil, když na něj vypálil šest ran z automatické pistole a z toho dvě zblízka a zezadu.

Během vyšetřování vyšlo najevo, že Seidl získal zbraň od osmadvacetiletého karlovarského policisty, který mu ji půjčil a také ho varoval před kolegy. Zásahová jednotka Seidla zadržela hned následující den před obchodním domem v Kadani.

Se stejnou pistolí přitom ještě před vraždou okradl prostitutku a pod její pohrůžkou znásilnil stopařku. Za oba činy ho karlovarský okresní soud odsoudil na čtyři roky, které se mu přičítají k dnešnímu trestu.

Reklama

Související články

Vrah řidiče kamiónu zadržen

Minulý týden otřásla obcí Lužná u Rakovníka vražda řidiče kamiónu, který přistihl zloděje jak krade naftu z jeho vozu. Zločin se odehrál ve čtvrtek...

Zloděj nafty vraždil policistovou zbraní

Vražedná zbraň, kterou v květnu zastřelil zloděj nafty otce tříleté holčičky v Lužné na Rakovnicku, patřila policistovi. Šlo o malorážkovou pistoli ráže 5,6mm...

Výběr článků

Načítám