Hlavní obsah

Zloděj nafty vraždil policistovou zbraní

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Vražedná zbraň, kterou v květnu zastřelil zloděj nafty otce tříleté holčičky v Lužné na Rakovnicku, patřila policistovi. Šlo o malorážkovou pistoli ráže 5,6mm registrovanou na 28letého policejního inspektora v Karlových Varech, který ji pachateli zapůjčil.

Foto: Milan Haluška

Ilustrační foto

Článek

Devětadvacetiletý řidič kamiónu zemřel poté, co přistihl 37letého recidivistu, jak mu z palivové nádrže odčerpává naftu. Zloděj, který nevlastní zbrojní průkaz a nemůže tak legálně vlastnit zbraň, vypálil několik ran a oběť na místě usmrtil.

Policista nehlásil ztrátu ani odcizení zbraně

Plzeňský státní zástupce Libor Řeřicha obvinil policistu z karlovarského obvodního oddělení z trestného činu nedovoleného ozbrojování. "Opatřil bez povolení jinému zbraň," řekl s tím, že nebude zatím hovořit o podrobnostech, protože vyšetřování je teprve na začátku.

Jiný zdroj obeznámený s případem upřesnil, že detektivové se dostali na stopu policistovi podle výrobního čísla pistole. "Neohlásil její ztrátu ani odcizení. To bylo divné, a když střílející zloděj vypověděl, že pistoli sehnal od kamaráda v uniformě, nabralo vyšetřování nový směr. Zda policista věděl, že zbraň půjčuje člověku, který ji může použít k páchání trestné činnosti, není zatím jasné," pokračoval zdroj.

"Já jsem obviněného policistu v pondělí předvolal k výslechu, ale odmítl se k celé věci vyjádřit," doplnil Řeřicha.

Údajně vrahovi radil

Policisté stíhaného kolegu podezírají také z toho, že vraha varoval, když po něm bylo vyhlášeno celostátní pátrání a radil mu, aby se ukryl.

"Víme, že byl krátce po vraždě mezi nimi telefonický kontakt. Co bylo obsahem rozhovoru, jsme ale nezachytili. Obviněný policista to vysvětlil tím, že muži domlouval, aby se sám přihlásil na policii," upřesnil další zdroj.

Pachatele nakonec za dramatických okolností zatklo speciální policejní komando před supermarketem Albert v Kadani v severních Čechách. "V tuto chvíli je to příliš citlivé na to, abych se k tomu nyní vyjadřoval," reagoval na druhé podezření Řeřicha.

Další skandál

Případ takového ražení není na Karlovarsku ojedinělý. Tamní policií nedávno zahýbal skandál kolem policejního důstojníka, v jehož soukromém vozidle byl v dubnu v Klíčanech u Prahy zadržen hledaný šéf slovenského podsvětí Mikuláš Černák.

Reklama

Související články

Zloděj nafty zastřelil autodopravce

Neznámý zloděj zastřelil ve čtvrtek časně ráno majitele kamiónu v obci Lužná u Rakovníka. Třicetiletého autodopravce upozornili sousedé, že se kolem jeho...

Vrah řidiče kamiónu zadržen

Minulý týden otřásla obcí Lužná u Rakovníka vražda řidiče kamiónu, který přistihl zloděje jak krade naftu z jeho vozu. Zločin se odehrál ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám