Hlavní obsah

Za vraždu muže vyloveného z Vltavy dostali 13 a 12 let vězení

– PRAHA

Dvojice Ukrajinců má jít za vraždu dvaačtyřicetiletého běloruského dělníka Volodi na 13 a 12 let do věznice se zvýšenou ostrahou. V hlavním líčení o tom ve čtvrtek rozhodl pražský městský soud.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Podle něj cizinci muže ubili a ukopali k smrti, zabalili do igelitového pytle, vložili do velké tašky a vhodili do Vltavy. Rozsudek a nejpřísnější trest si vyslechl pouze vazebně stíhaný dvaatřicetiletý Roman Cjurak, jeho komplic je na útěku.

Stejně jako třetí obžalovaný, kterého soud místo vraždy uznal vinným z nepřekažení trestného činu a za to mu vyměřil tři roky ve věznici s ostrahou. Trojici postihl i trest vyhoštění z republiky. Tragická událost se odehrála v noci na 21. ledna v pronajatém bytě majitele stavební firmy Cjuraka v Litvínovské ulici v Praze 9.

Případ je kuriózní tím, že policie měla poznatky o zločinu, místě spáchání a také jednoho z podezřelých dřív, než našla oběť. Případ bude mít ještě dohru u pražského vrchního soudu. Cjurak i obhájce uprchlého cizince se totiž na místě proti verdiktu odvolali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám