Hlavní obsah

Za vraždu dědy a pokus o vraždu jeho družky dostal mladík výjimečný trest

– Praha

Dvaadvacetiletý Martin Kral by měl jít za vraždu dědečka a pokus o vraždu jeho družky na 26 let do vězení. V pátek o výjimečném trestu rozhodl pražský městský soud. Mladík se k činu doznal, jako důvod uvedl finanční a psychickou tíseň. Útok prý neplánoval, nicméně se domníval, že děd má v bytě více než milión korun. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Drama se odehrálo loni v listopadu v Praze 5. Kral si nejdříve připravil pepřový sprej a kuchyňský nůž a zazvonil u svého dědy v bytě s tím, že mu jde vrátit půjčené peníze.

Ve chvíli, kdy pětašedesátiletý muž sjel výtahem ke vchodovým dveřím, Kral mu podle obžaloby nastříkal sprej do obličeje a pětkrát jej bodl. Muž na místě zemřel na selhání srdce, podle znalce došlo ke smrti během několika desítek vteřin.

Mladík následně poškozeného odtáhl do sklepa, kde mu stáhl kalhoty, kterými utřel krev před výtahem. Poté vyšel do 10. patra domu, kde měl jeho děda byt. Sám si odemkl a zaútočil nožem i na jeho družku. Když se napadené podařilo nůž Kralovi z ruky vyrazit, zaútočil na ni střepem z rozbitého zrcadla. Kral ženu podle spisu bodl celkem dvakrát, dále se ji údajně snažil také uškrtit.

Svého jednání zanechal až ve chvíli, kdy na něho křičel a z plynové pistole střílel jeden z podnájemníků, který se zrovna v bytě nacházel.

Mladík již dříve u soudu prohlásil, že k vraždě ho dohnala tehdejší tísnivá situace, kdy neměl domov a žil na ulici. Domníval se, že si díky penězům pronajme byt v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám