Hlavní obsah

Za týrání psa hrozí muži z Prachatic dva roky, štěně trvalým následkům uniklo

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Policisté sdělili podezření z trestného činu týrání zvířat 24letému muži z Prachatic. Do dvou týdnů by se tak měl hájit před soudem. Hrozí mu až dva roky vězení. Případ vzbudil nevoli veřejnosti, když video, na kterém muž týrá štěně Marleyho, zveřejnil na sociálních sítích jeho kamarád. Štěně, které muž týral, podle lékařů neponese trvalé následky.

Foto: Jihočeská televize

Muž týral v Prachaticích psa.

Článek

„Zvěrolékařské zprávy nepotvrdily, že by Marley jednáním agresora utrpěl trvalé následky, přesto se však jedná o zvlášť surový a trýznivý útok. Proto případ kriminalisté vyhodnotili jako trestný čin, za který může soud podezřelému uložit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ sdělila Právu mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Poznamenala, že celý případ kriminalisté v rámci zkráceného přípravného řízení postoupili v úterý na okresní státní zastupitelství. „Mladík tak do dvou týdnů stane před soudem,“ konstatovala Joklová.

Foto: Veterinární ordinace Vimperk

Štěňátko Marley je v péči zvěrolékařek Veterinární ordinace ve Vimperku.

Případ vzbudil obrovskou pozornost, když řadu lidí šokovalo video, které bylo uveřejněno na sociálních sítích. Mladík na něm štěně tahá za krk, škrtí ho a kope do něj. Na petici za nepodmíněný trest se podepsalo přes 150 tisíc lidí. Prachaticemi procházel také v minulých dnech průvod proti týrání zvířat, ve kterém šlo přes 150 pejskařů. [celá zpráva]

Čtyřměsíční štěně je stále v péči Veterinární ordinace ve Vimperku a podle posledních vyjádření zvěrolékařů je jeho stav stabilizovaný. Po vyléčení by mělo jít do útulku Animal rescue v Nové vsi u Českých Budějovic.

„Počítáme s tím, že pejsek se k nám dostane v nějakém blízkém horizontu. Bude potřeba doléčení, testy a kontroly. Až budeme vědět, jak je na tom zdravotně a psychicky, začneme mu vybírat nový domov,“ řekl Právu Vladimír Kössl z Animal rescue České Budějovice.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Prachaticku se srazil vlak s fabií

Pod vlakem skončila ve čtvrtek fabie, která vjela na přejezd v Nové Peci na Prachaticku. Řidiče auta záchranáři po střetu převezli do nemocnice, nikdo další se...

Výběr článků

Načítám