Hlavní obsah

Za střelbu ve Šternberku policisté obvinili dva muže z pokusu vraždy

– Šternberk
Právo, Petr Marek

Dva muže ve věku 30 a 18 let obvinili policisté z pokusu vraždy a vydírání za předloňskou střelbu ve Šternberku na Olomoucku, při které byli tehdy zraněni dva muži. „Stalo se tak na základě šetření. Trestní stíhání obou obviněných je vedeno na svobodě,“ řekl Právu v pondělí krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Postřelením dvou mužů ve věku 18 a 21 let před šternberským úřadem práce v Uničovské ulici tehdy vyvrcholil konflikt mezi znepřátelenými romskými rodinami. Oba postižení skončili v nemocnici, jednoho museli lékaři operovat.

K usmrcení podle policistů nedošlo jen shodou náhod. Původně případ vyšetřovali pro podezření z těžkého ublížení na zdraví. Mladší z obviněných byl v době incidentu mladistvý. Hrozí mu proto poloviční trestní sazba.

Mezi obyvateli Šternberka vyvolal incident obavy. Policisté i městští strážníci proto v rizikových lokalitách častěji kontrolovali herny, restaurace i automobily. V terénu operovali rovněž asistenti prevence kriminality. Atmosféra ve městě se po několika měsících uklidnila.

Výběr článků

Načítám