Hlavní obsah

Za střelbu po chodci hrozí expolicistovi vězení

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Až osm let vězení hrozí bývalému plzeňskému policistovi Radomíru Mecnerovi za služební zákrok, který šokoval Plzeň. Pětačtyřicetiletý dopravák v době dopraní špičky na křižovatce ulic Klatovská a U trati v Plzni pálil z pistole po chodci, který přecházel na červenou a nereagoval na jeho výzvy. Přitom trefil jedno z projíždějících vozidel. Řidiče naštěstí nezasáhl.

Foto: Ivan Ženatý (archiv)

Sólistou zahajovacího koncertu festivalu Hudební léto Kuks bude houslový virtuos a profesor na Institute of Music v Clevelandu Ivan Ženatý.

Článek

"V pátek jsem uzavřela vyšetřování a spisový materiál předala krajskému státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby z trestných činů pokusu těžkého ublížení na zdraví a zneužití pravomoci veřejného činitele," řekla Právu státní zástupkyně Jaroslava Pašková.

Po muži, kterého si vzal Mecner na mušku a který před ním vzal raději nohy na ramena , jako by se slehla zem. Detektivové po něm pátrali jen podle hrubého popisu, který sedí na každého třetího muže. On sám se nepřihlásil.

Incident se odehrál 19. července kolem 15. hodiny. Mecner se tehdy na rušné ulici snažil zadržet muže, který kličkoval mezi auty. Nejdřív vystřelil do vzduchu a potom zamířil na chodce. Trefil přitom boční sloupek projíždějícího auta. Proč tak reagoval, vysvětlil Mecner při výslechu do protokolu, ale jak státní zástupkyně, tak jeho obhájce o podrobnostech nechtějí hovořit.

V průběhu vyšetřování si obviněný policista svůj zákrok ještě jednou zopakoval během rekonstrukce střelby. Žalobkyně si tím chtěla v praxi ověřit věrohodnost jeho výpovědi. Rekonstrukce ukázala, že průběh události, jak jej obviněný policista líčil, se shoduje s výpověďmi svědků. Mecner byl k 30. září propuštěn ze služebního poměru, neuspěl ani s odvoláním. Nyní se chce bránit soudně.

Reklama

Související témata:

Související články

Policista ukazoval, jak střílel po chodci

Bývalý policista Radomír Mecner ukazoval v úterý státní zástupkyni, jak v červenci na křižovatce ulic Klatovská a U trati v Plzni pálil po chodci, který...

Výběr článků

Načítám