Hlavní obsah

Za smrt silničáře dostala řidička podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě nakládali dopravní značení, když do jejich vozíku najela Škoda Octavia řízená Veronikou Dosedělovou. Náraz jednoho z dvojice silničářů odmrštil a po dopadu hlavou na vozovku na místě zemřel. Řidička v pondělí odešla od soudu s podmínkou a zákazem řízení.

Foto: HZS Plzeňského kraje, Bez zdroje

Nehoda, při které zemřel jeden ze silničářů.

Článek

Za dopravní nehodu z předloňského července na tahu z Plzně do Klatov potrestal v pondělí Dosedělovou Okresní soud Plzeň-jih 22 měsíci vězení s podmíněným odkladem na 30 měsíců. Podle rozsudku žena dále nesmí usednout za volant po dobu 40 měsíců. Rozhodnutí je pravomocné, Dosedělová si výši trestu vyjednala se státní zástupkyní a soud dohodu schválil.

Podle obžaloby 38letá řidička zezadu narazila do přívěsného vozíku za dodávkou v okamžiku, kdy do něj 36letý zaměstnanec správy a údržby silnic ukládal značky. Muži už záchranáři nedokázali pomoci. Zemřel na místě po těžkém poranění hlavy.

Vozidlo mělo zapnuté oranžové majáky a oba silničáři měli na sobě reflexní vesty. Podle svědků dodávka s vozíkem částečně zasahovala do pravého jízdního pruhu. Náraz roztočil vozík i dodávku.

Dosedělová tvrdila, že se na chvilku podívala do zpětného zrcátka, a když vrátila znovu pozornost dopředu, uviděla pár metrů před sebou vozík s cedulí a šipkou a již se nestačila vyhnout. Svého pochybení litovala.

Hledal brýle a zabil tři silničáře. Odsedí si 2,5 roku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám