Hlavní obsah

Za smrt novorozence dostala matka podmínku

Novinky, Martin Sládek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravský krajský soud v úterý přidal půl roku pětadvacetileté Janě Smetanové z Bruntálu, která před rokem tajně porodila na záchodě v bytě svých rodičů holčičku a zabalila ji do igelitových tašek. Novorozeně se udusilo. Podle názoru soudu si za to zaslouží jedenapůlletou podmínku.

Foto: Vratislav Konečný

Taran ruskéko a německého tanku u Kapišové

Článek

Předseda trestního senátu Milan Ihnát ve zdůvodnění dnešního rozsudku konstatoval, že soud stejně jako nižší instance, která ji odsoudila za ublížení na zdraví s následkem smrti na jeden rok s podmínečným odkladem na čtyři roky, obžalované neprokázal úmysl novorozeně usmrtit.

"Vzali jsme v potaz neposkytnutí účinné pomoci," uvedl Ihnát. Podle znalců je navíc možné, že se holčička mohla narodit už mrtvá.

Žalobce: byla to vražda

S verdiktem nesouhlasí státní zástupce Jaroslav Kandráč, který se na místě odvolal. "Tvrdím, že to byla vražda. Znovu budu chtít přezkoumání celého případu a věřím, že soud svůj trest změní v neprospěch obviněné," uvedl.

Odsouzená trest přijala.

Reklama

Výběr článků

Načítám