Hlavní obsah

Za škrcení družky kabelem od žehličky dostal šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za škrcení družky kabelem od žehličky půjde Petr Sígl definitivně na šest let do vězení. Rozhodl o tom ve středu pražský vrchní soud, podle kterého se muž provinil pokusem ublížení na zdraví.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Justiční stráž přivádí Petra Sígla k soudu.

Článek

Liberecká pobočka Krajského soudu v Ústí nad Labem původně Sígla poslala do vězení na 11 let za pokus o vraždu. Obžalovaný se odvolal a Vrchní soud v Praze mu uložil sedmiletý trest za těžké ublížení na zdraví. Nejvyšší soud ale případ počátkem prosince vrátil k novému projednání - podle jeho stanoviska totiž Sígl ženě nezpůsobil těžkou újmu.

Sígl svou družku napadl loni v dubnu, když se nad ránem vrátila domů z práce a začala se s ním hádat kvůli tomu, že její byt znečistil výkaly a zvratky. Se slovy "dnes tě zabiju, bude to asi nožem" a "budeš trpět" ji podle spisu strhl na zem, kopal do ní a bil ji.

Zlomil jí zub, další se jí pokoušel sám vytrhnout. Na krku a u očí jí držel nůž, několikrát ji udeřil žehličkou a kabelem od přístroje ji škrtil. Chtěl ji prý také popálit elektrickým proudem, a tak vyšrouboval žárovku z lampičky a strkal ženě prsty do objímky. Nakonec si sbalil věci a z bytu odešel.

Napadená družka byla po útoku téměř dva měsíce v pracovní neschopnosti, mimo jiné měla otřes mozku. Sígl u soudů tvrdil, že dal ženě "jenom pár facek". Zbytek si prý vymyslela, aby se mu pomstila. Soudy jako přitěžující okolnost hodnotily to, že svého činu nelitoval. Navíc byl v podmínce za podobný skutek vůči jiné své družce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám