Hlavní obsah

Za sex v parku hrozí policie páru z Olomouce až dvouletým vězením

Právo, Novinky, mhr, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Až dva roky vězení hrozí podle policie dvojici, která se ve středu odpoledne oddávala sexu na trávníku v jednom olomouckém parku. Jak muž, tak i žena středního věku byli v té době pod vlivem alkoholu. Policie případ řeší jako výtržnost.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

„Ve středu krátce po 14. hodině odpolední jsme přijali oznámení o souložícím páru v místním olomouckém parku. Policisté zde zadrželi 40letého muže a o devět let mladší ženu. Ti se měli podle prvotních informací věnovat souloži na místě veřejnosti přístupném, které se nacházelo v blízkosti hlavní pěší komunikace,“ uvedla mluvčí.

Strážnické kuriozity v Praze: Slon ve špitále i hlasitý sex

Krimi

U obou aktérů policisté provedli dechovou zkoušku. U muže naměřili téměř 2,5 promile alkoholu, ženě chybělo jen málo k hranici čtyř promile.

„Ke střízlivosti se museli dopracovat již v odloučení, a to v protialkoholní záchytné stanici,“ konstatovala Vaňharová.

Policisté podle mluvčí případ vyšetřují pro podezření z výtržnictví, za což hrozí až dvouleté vězení.

Policie našla majitele fotopasti z kabinky. Měl ji připravenou na sex s manželkou

Krimi

Trestní zákoník popisuje výtržnost jako situaci, kdy se člověk dopustí hrubé neslušnosti nebo výtržnictví na místě, které je přístupné veřejnosti.

„Zejména tím, že napadne jiného, hanobí hrob, historickou nebo kulturní památku, anebo hrubým způsobem ruší přípravu, průběh nebo zakončení organizovaného sportovního utkání, shromáždění nebo obřadu lidí,” definuje zákoník.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám