Hlavní obsah

Za pomluvu herečky Šafránkové padl přísnější trest

Novinky, Lenka Kadeřávková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Soud ohledně pomluvy herců Libuše Šafránkové a Josefa Abrháma dnes definitivně skončil. Pražský městský soud v odvolání potvrdil podmíněné tresty bývalému fotografovi zaniklého deníku Super Jiřímu Janouškovi a jeho švagrové Janě Čapčuchové, kteří rozšířili nepravdivou informaci o hereččině holdování alkoholu a neshodách v její rodině.

Foto: Tereza Šimčíková

Přijďte se bát...

Článek

Fotografovi soud trest oproti původnímu rozsudku zvýšil, a to ze čtyř měsíců na osm. Dvouletý podmíněný odklad však zůstal. Čapčuchové zůstala čtyřměsíční podmínka se zkušební dobou patnáctiměsíční.

Články z předloňského října s tituly Šafránková: Tři skleničky pro Popelku! a Šafránková si léčila splín bylo mj. otištěno, že Šafránková se v zimě roku 2000 měsíc léčila v psychiatrické léčebně ve Šternberku ze své závislosti na alkoholu.

Státní zástupkyně se k odvolací instanci obrátila s žádostí o vyšší tresty, neboť se lživé informace šířily tiskem a televizí. Předsedkyně senátu Jana Kantorová ji včera v případě Janouška vyhověla. "Janoušek byl v pozici šéfreportéra, pracoval v týmu, nesl tedy odpovědnost za to, že článek v novinách vyšel," uvedla.

Právní zmocněnec Šafránkové a Abrháma Jiří Nikodým nicméně i včera vyjádřil svůj názor, že by stíháno mělo být osob více.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám