Hlavní obsah

Za pokus zavraždit přítelkyni osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V odvolacím jednání pražského vrchního soudu byl ve středu pravomocně odsouzen třicetiletý Michal Hübner z Prahy k osmiletému trestu. Muž byl potrestán za pokus zavraždit svoji bývalou přítelkyni. Soud rozhodnutím zamítl odvolání státního zástupce i obžalovaného, kteří požadovali jiné tresty.

Článek

Dle názoru žalobce Hübner svoji bývalou partnerku také znásilnil. Tohoto obvinění byl však obžalovaný středečním verdiktem definitivně zproštěn. Vrchní soud tak potvrdil původní zářijový rozsudek pražského městského soudu.

Soud souhlasil i s nižším trestem, než je zákonem daná minimální desetiletá sazba za pokus o vraždu. "Pokus nedosáhl takové intenzity, také tragický následek nenastal, navíc se obžalovaný sám přihlásil policii a vše přiznal, tedy kromě znásilnění. To se nepodařilo prokázat," uvedl mluvčí vrchního soudu Jan Fořt.

Nabízel ženě sex za úplatu

Událost se stala minulý rok v prosinci, týden poté, co se od Hübnera odstěhovala bývalá partnerka. Obžalovaný vlákal ženu do bytu v pražské Písnici pod záminkou předání stvrzenky o zaplacení dluhu za plyn. Dle státního zástupce tam ale po ženě požadoval sex, dokonce za úplatu ve výši 3000 korun.

Dívka ale odmítla a dostala prý facku. Hübner ji pak odvlekl do postele kde ji měl škrtit, dusit polštářem a nakonec bodnout do krku. Čin ale nedokonal, asi se zalekl krve. Soud se však přiklonil k názoru, že Hübner chtěl dívku zavraždit. Původně chtěl po svém činu spáchat sebevraždu, zanechal dokonce dopis na rozloučenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám