Hlavní obsah

Za podání neznámé látky pacientovi dostala sestra podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Trest vězení ve výši dvou měsíců s ročním podmíněným odkladem uložil v úterý Okresní soud v Děčíně zdravotní sestře místní nemocnice Kláře Vtelenské. Ta měla podle obžaloby píchnout pacientovi neznámou látku a muž poté ochrnul. Rozsudek není pravomocný, obžalovaná se proti němu na místě odvolala. Muž před necelým půlrokem zemřel.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaná Klára Vtelenská u soudu

Článek

K podání neznámé látky muži, který se do nemocnice dostal kvůli silným bolestem, mělo dojít 20. října roku 2017. Když muž ležel v nemocnici a bolesti nepřestávaly, zazvonil, aby přišla sestra.

Ta pak podle jeho výpovědi přišla se zřízencem a dala mu injekci. Muži pak začaly silné bolesti zad, nemohl hýbat nohama a ani se postavit.

V místě vpichu se mu vytvořila velká modřina, musel být kvůli tomu dvakrát operován. Zdravotní stav muže se stále horšil a před necelým půlrokem zemřel.

Nechybovala, řekl soudu znalec o zdravotní sestře obžalované z ublížení pacientovi

Krimi

Za přečin ublížení na zdraví z nedbalosti hrozil zdravotní sestře až rok vězení. Soud uložil trest na spodní hranici, podle něj Vtelenská dosud nebyla trestaná a v práci dřív neměla problémy.

„Je třeba říct, že je to dosud nepravomocné rozhodnutí. Obžalovaná byla odsouzena na dva měsíce, podmíněně odložené na zkušební dobu 12 měsíců. A ten trest byl uložen takto mírný, zejména tedy s ohledem na její osobní poměry a závažnost skutku,“ řekl soudce Martin Trubák.

Vrchní sestra v kauze ochrnutého pacienta: Muži jsme látku v nemocnici nepíchli

Krimi

Sestra i nemocnice vinu odmítaly od začátku. Obžalovaná, která má z nemocnice výborné hodnocení, odcházela ze soudní místnosti se slzami v očích.

„Je to strašná nespravedlnost. Je to křivda, která se nedá popsat, nedá se vylíčit,“ řekla novinářům obžalovaná Vtelenská.

Manželka poškozeného, která se účastnila všech soudních líčení, uvedla, že věří, že dojde spravedlnost do cíle. „Už jsem tomu nedávala naději, protože muž zemřel,“ řekla.

Dělali si ze mě prču, nikdo se na vpich nepodíval, řekl soudu o zdravotnících ochrnutý muž

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám