Hlavní obsah

Za opařenou holčičku omáčkou stíhají otce. Nechal ji bez dozoru

Klatovy

Zřejmě soudní dohru bude mít nepříjemný úraz tříleté dívky z Klatovska, která se opařila horkou omáčkou. Policisté totiž zahájili trestní stíhání otce dítěte, který jej nechal bez dozoru v bytě svých rodičů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Holčička na sebe letos v červnu strhla ze sporáku hrnec s vařícím pokrmem a s popáleninami druhého stupně na 20 procentech těla ji záchranářský vrtulník převezl k ošetření na specializovanou kliniku do pražských Vinohrad.

Tři děti se v Moravskoslezském kraji opařily horkou vodou

Krimi

„Muž je obviněn z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ potvrdila Právu šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová. Hrozí mu za to až dva roky vězení.

Dívka si podle tvrzení své babičky přisunula ke kuchyňské lince židli a ze zadní plotny na sebe strhla hrnec s horkou omáčkou. Před příjezdem záchranky žena chladila dívku ve studené vodě.

Podle závěru vyšetřovatelů obviněný muž jako otec řádně nevykonával dohled přiměřený věku dcery a její rozumové vyspělosti. Tím měl porušit zákonem stanovenou rodičovskou odpovědnost. S ohledem na rozsah zranění byla dívka podle soudního znalce bezprostředně ohrožena na životě.

Reklama

Výběr článků

Načítám