Hlavní obsah

Za odpálením bomby na Domažlicku byla žárlivost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhrzená láska a následná žárlivost vedly Michala B. z Domažlicka k tomu, že umístil před bytový dům v Horšovském Týně na Domažlicku podomácku vyrobený výbušný systém a na dálku ho odpálil. Po svém zadržení policii přiznal, že útok cílil na soka v lásce, který mu přebral přítelkyni. Domažlický soud poslal 30letého muže v pátek do vazby.

Obviněného muže poslal domažlický soud do vazby Video: Biskup Patrik, Novinky

 
Článek

„Na svobodě hrozilo, že by se mohl skrývat nebo pokračovat v trestné činnosti,“ řekl Novinkám soudce Milan Anderle.

Událost se stala v noci z 19. na 20. února ve Vančurově ulici. Krabička naplněná kovovými součástkami a střelným prachem explodovala v okamžiku, kdy se k ní přiblížil 44letý muž. Toho výbuch zranil jen lehce. Policie zadržela podezřelého o několik ní později a obvinila ho z obecného ohrožení a pokusu o těžké ublížení na zdraví. Za to mu hrozí až 10 let vězení.

Návod našel na internetu

„Nikdo z nás nechtěl věřit, že to má na svědomí náš kluk. Byl to pro nás obrovský šok, když ho zatkli. Neměl nikdy žádný průšvih, je to hrozně hodný kluk. S přítelkyní s námi bydlel pět let. Pak od něho odešla. Nevím, co se mezi nimi stalo, ale jeho to dost sebralo, protože ji měl strašně moc rád, “ řekl Novinkám otec obviněného, kterého si soud předvolal jako svědka k vazebnímu zasedání stejně jako jeho manželku.

O tom, že si synova partnerka našla jiného přítele, nepadlo podle otce doma ani slovo. „Vůbec jsme netušili, že by chystal nějakou pomstu, a už vůbec ne, že si k tomu sestrojil výbušný systém. Na policii měl vypovědět, že si našel návod na internetu. Nevím, co ho to napadlo. Kdyby mu dal přes hubu, udělal by líp. No prostě to byl hloupý zkrat, za který teď bude pykat,“ dodal 55letý muž.

Nastraženou bombu, která v Přerově rozmetala auto, má na svědomí recidivista

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám