Hlavní obsah

Za napadení fanouška v Rondu dostal člen ostrahy podmínku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Přišel si zakřičet do Ronda na hokej, místo toho poznal, jak tvrdá je podlaha místního hlediště. Řeč je o fanouškovi Komety, kterého při utkání s Plzní v listopadu 2009 napadl člen ochranky Petr Waldsberger. Městský soud v Brně za to útočníka potrestal v pondělí podmínkou.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Hala Rondo. Ilustrační foto

Článek

Podle verdiktu napadl Waldsberger jednoho z fanoušků tak, že jej uchopil oběma rukama zezadu a v úmyslu srazit jej na zem mu razantně podrazil obě nohy a rukama ještě zesílil jeho pád. Fanoušek dopadl zády na zem a udeřil se do hlavy, zad a loktů. Jak vážné ale nakonec zranění skutečně bylo, se nepodařilo zjistit, napadený muž totiž odjel do Anglie, odkud vzkázal, že se už nikdy nevrátí.

Podle obhájce vinu jeho klienta prokazovali jen dva svědci, kteří byli však údajně ovlivněni televizní reportáží, Waldsberger byl prý v inkriminovaném okamžiku navíc na úplně jiném místě.

Naopak napadený fanoušek je prý problémový, holduje alkoholu a do Česka se bojí vrátit kvůli obavám z trestního stíhání. „Svědci vypovídali zmateně, ve výpovědích se neshodovali, poškozený nespolupracuje a ani nevíme, jaké měl následky,“ povzdechl si soudce Josef Tatíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám