Hlavní obsah

Za kolaps sokolovských studentů může davová psychóza, shodli se odborníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Za kolapsem 20 žáků sokolovské střední policejní školy je podle policie a lékařů kolaps dvou studentek a následná davová psychóza. Alkohol ani drogy zjištěny nebyly, informovala o tom v pondělí mluvčí policie Eva Valtová.

Foto: Policie ČR

Záchranáři a policisté u školy v Sokolově.

Článek

„Lékaři se shodli na hyperventilaci způsobené stresem. Dle předběžného vyjádření znalce z oboru psychologie mohlo dojít následkem kolapsu jedné nebo dvou dívek ke spuštění sugestivní reakce ostatních osob a je možné, že tak byla vyvolána davová psychóza,“ uvedla Valtová. Co bylo spouštěčem prvního kolapsu, není jasné.

Na střední škole v Sokolově hromadně zkolabovali studenti

Krimi

Ve vzorcích vody nebyla podle ní zjištěna žádná škodlivá látka, studenti nebyli podle policie pod vlivem drogy ani alkoholu. Osloven byl také Český hydrometeorologický ústav, který uvedl, že nebyla zjištěna „žádná anomálie“ v počasí.

Devatenáct studentů střední policejní školy zkolabovalo v pátek ráno. Žáci se účastnili slavnostního ukončení školního roku s předáním vysvědčení ve venkovních prostorách. „Během slavnostního ukončení nám bohužel omdlelo a postupně ztratilo vědomí asi 20 dětí, okamžitě jsme jim poskytli první pomoc,“ řekl v pátek ředitel policejní školy Zdeněk Jedlička.

Karlovarská krajská záchranka kvůli tomu vyhlásila mimořádnou událost prvního stupně. Podle Petry Bakurové z krajské záchranné služby se jednalo o lehké kolapsové stavy studentů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám