Hlavní obsah

Za falešnými stěnami našli celníci tunely plné falzifikátů

Novinky, pns, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Druhým dnem pokračovala v úterý kontrolní akce celníků a policistů v areálu Asia Dragon Bazar na Svatém Kříži u Chebu. Celníci tentokrát objevili falzifikáty skryté ve falešných stěnách stánků.

Článek

Celníci až dosud nacházeli méně falzifikátů značkové zboží, než bývá obvyklé. Podezření, že zboží těsně před kontrolou vietnamští obchodníci ukryli, se v úterý potvrdilo. "Za falešnými stěnami stánků jsme našli dveře a za nimi další prostory. Jsou to navzájem propojené tunely narvané zbožím. Prakticky všechno jsou padělky značkového zboží," uvedl na místě šéf chebských celníků Roman Šťovíček.

Policisté hlídali areál už od pátku. Samotná kontrolní akce, které se účastní přes stovka celníků a policistů, začala v pondělí ráno. Prodejci, kterým se o víkendu nepodařilo přes blokádu policistů vyvézt nezákonné zboží z areálu, ho zřejmě schovali do podobných skrýší.

V celním skladu až dosud skončilo zboží za tři a půl miliónu korun. Další tisíce padělků ale ještě čekají na ohodnocení. "Naloženo bylo asi sedm tun zboží. Další ale bude ještě následovat," uvedla mluvčí plzeňské celní správy Jitka Blahutová. Policisté mají i tentokrát povolení k prohlídce i zavřených stánků a dalších nebytových prostor. To jim dává možnost prohledat i jinak nedostupné části tržnice. Celá rozsáhlá akce bude pravděpodobně pokračovat i ve středu.

Reklama

Související články

Celníci prohledávají další chebskou tržnici

Více než stovka mužů a žen v uniformách od pondělního rána kontroluje tržnici Asia Bazar na Svatém Kříži u Chebu. Stejně jako před časem u tržnice Dragoun...

Výběr článků

Načítám