Hlavní obsah

Za brutální ubodání známého potvrdil soud ženě 10 let vězení

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmatřicetiletá Diana Bednárská půjde za surovou vraždu svého známého na 10 let do vězení. Pražský vrchní soud jí ve středu zamítl odvolání, kterým se snažila dosáhnout zmírnění trestu. Verdikt pražského městského soudu z loňského října je tak pravomocný. Bednárská vinu nepopírala, ale také se přímo nepřiznala, čin si prý kvůli alkoholickému opojení nepamatuje.

Žena obžalovaná z brutálního ubodání známého přichází k souduVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

V odvolání se Bednárská prostřednictvím své obhájkyně snažila přimět soud k mimořádnému snížení trestu, už tak uloženému na samé spodní hranici trestní sazby. Její obhájkyně argumentovala například projevenou lítostí, mírou alkoholu v krvi, faktem, že to byla Bednárská, kdo zavolal záchranku, ale i tezí, že před činem mohlo dojít k napadení Bednárské ze strany poškozeného.

„Je třeba uvést, že namítá-li (obžalovaná) v odvolání, že trest je přísný a nepřiměřený, je paradoxní, že trest byl uložen na samé spodní hranici zákonné trestní sazby, takže nemůže jít o nepřiměřeně přísný trest,“ konstatoval předseda odvolacího senátu Martin Zelenka, který podotkl, že kvalifikace činu byla velmi blízko kvalifikaci zvlášť závažného trestného činu, kde je vyšší trestní sazba.

Vůbec nic si nepamatuju, tvrdí žena obžalovaná z ubodání leteckého mechanika 24 ranami

Krimi

Bednárská brutálním způsobem ubodala svého 62letého známého před rokem na pražském Proseku. Po vydatném popíjení - Bednárská měla podle znalců v době činu kolem 3,5 promile alkoholu v krvi - se oba pohádali a Bednárská napadla muže kuchyňským nožem. Zasadila mu čtyřiadvacet ran, z toho čtyři zepředu do hrudníku a zbytek do zad.

Bednárská před soudem vypověděla, že si kvůli své opilosti na žádný takový incident vůbec nepamatuje. Nad ránem se prý probudila a všimla si muže, jak leží na zádech a nehýbe se. „Začala jsem ho oživovat. Říkala jsem si, jestli nedostal infarkt,“ řekla Bednárská. Když se jí muže oživit nepodařilo, zavolala záchranku.

Za ubodání známého 24 ranami dostala žena deset let vězení

Krimi

„Je mi strašně líto smrti poškozeného. S pokorou přijímám trest ve věznici, který jednou skončí, ale tím nejhorším trestem, který si s sebou ponesu do konce života, je pocit viny a nevědomosti toho, co se tam stalo,“ prohlásila na závěr středečního jednání Bednárská, která soudu slíbila, že po odpykání trestu se alkoholu už nikdy nedotkne.

Už při hlavním líčení žena přiznala, že má problémy s alkoholem, pětkrát se neúspěšné snažila vyléčit závislost v psychiatrické léčebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám