Hlavní obsah

Z ženy si udělal fackovacího panáka, hřímal žalobce. Pro násilníka navrhl 11 let vězení

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Vztah poznamenaný drogami přivedl jednatřicetiletou ženu z Jihlavy až na okraj sil a jejího přítele, o dva roky staršího Patrika Přívaru, zase na lavici obžalovaných. Podle státního zástupce muž svou družku měsíce týral, po jedné ze zvlášť divokých hádek ji pak odvlekl k řece, donutil svléknout se do naha a pak se potopit do studené vody. Státní zástupce chce pro Přívaru trest devět až 11 let vězení.

Bylo to jako bičování, řekl k obžalobě státní zástupceVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Přívaru a jeho družku spojoval zájem o pervitin. Ona byla drogová dealerka, on feťák, a tak to dali dohromady. Jenže jejich vztah měl k idylce daleko. Muž údajně ženě postupně zlomil nos a žebra.

Násilí vůči ženě se může dopustit jen značně mravně pokleslý jedinec.
státní zástupce

Vše vyvrcholilo na začátku loňského října. „Obžalovaný svou družku napadl, sešlehal kabelem od nabíječky a pak ji pod pohrůžkou nožem táhl k řece. Tam ji donutil svléknout se, naházel jí věci do vody a žena pak musela ležet asi 20 minut nahá ve vodě. Když jí nakonec zavolal sám pomoc, byla podchlazená na 34 stupňů, utrpěla několik zlomenin kostí v obličeji a měla po těle četné podlitiny,“ popsal státní zástupce Jiří Morava.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Patrik Přívara před soudem týrání popřel.

„Násilí vůči ženě se může dopustit jen značně mravně pokleslý jedinec. Z poškozené si udělal fackovacího panáka a vyléval si na ní své emoce. Řezal ji jako psa. Lze to označit za mučení. Na své jednání nemá obžalovaný žádný náhled a snaží se ho jen bagatelizovat. Výpověď poškozené je věrohodná, ačkoli je až k neuvěření,“ konstatoval Morava.

Prý ho okradla

Přívara se bránil tím, že vztah byl „prostě Itálie”. „Toho, co jsem udělal, lituji, nepřemýšlel jsem nad tím, bylo to vyústění našich konfliktů, zatáhla mě do svých dluhů, okradla mě, otce i mou babičku. Ale není pravda, že bych ji napadal denně, ani do vody jsem ji nenutil lézt, řekl jsem jí jen, aby se tam zchladila,“ hájil se obžalovaný.

Vzhledem k závažnosti případu soudkyně Jaroslava Bartošová odročila vynesení rozsudku na začátek listopadu, aby senát měl dost času na posouzení Přívarova jednání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám