Hlavní obsah

Z Valdic se pokusil uprchnout vězeň. Schoval se na střeše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletý vězeň se v listopadu pokusil o útěk z valdické věznice. Schoval se na střeše po vycházce, ale dozorci brzy přišli na to, že jim někdo chybí. Muž byl již obviněn.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie v pátek informovala, že se muž pokusil utéct 22. listopadu dopoledne, kdy byl na vycházce s dalšími odsouzenými.

„Vězeň měl využít dělicí mříže v rohu vycházkového dvora, z nichž se měl vyšplhat na střechu, kde se měl ukrývat do konce vycházky a následně se pokusit utéct,“ informovala mluvčí policie Eliška Pospíšilová.

Dozorce však zjistil, že někdo chybí, a vyhlásil pátrání po odsouzeném. Zanedlouho byl nalezen na střeše. Případ si pak převzala policie, která muže nyní obvinila ze spáchání pokusu o maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Odsouzený, který si aktuálně odpykává devítiletý trest, měl brány věznice opustit v červenci roku 2027. Nyní mu však hrozí prodloužení trestu až o 5 let,“ podotkla mluvčí. Nesdělila však, jaký trest si odpykával.

Vězeň ve Valdicích chtěl sníst mini mobil ukrytý v ústech, dalšímu vypadl z kapsy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám