Hlavní obsah

Vězeň ve Valdicích chtěl sníst mini mobil ukrytý v ústech, dalšímu vypadl z kapsy

Valdice

O další dva roky se může navýšit trest dvěma vězňům z jedné z nejpřísnějších káznic v Česku ve Valdicích. Našly se u nich totiž mobilní telefony, které jsou za mřížemi zakázané. Mini verze mobilu vypadla jednomu z nich při kontrole z kapsy, druhý se ho snažil zničit při prohlídce rozkousáním, když ho skrýval v ústech.

Foto: Policie ČR

Vězeň ve Valdicích měl v kapse ukrytý mini mobilní telefon

Článek

O případech v pátek informovala mluvčí policie Eliška Majerová. Dva vězni (32 a 35 let) podle vyšetřovatelů neoprávněně přechovávali mini mobilní telefony se SIM kartou.

„Staršímu z nich měl vypadnout při jedné z kontrol z kapsy, mladší ho měl pak schovávat v ústech, kdy se ho při osobní prohlídce snažil znehodnotit rozkousáním,” sdělila mluvčí.

Vězeňská služba řeší video s vězni, kteří si v cele smažili jídlo nad ohněm

Krimi

Podle policie oba odsouzení porušili zákon o výkonu trestu a případ se řeší jako maření výkonu úředního rozhodnutí. „Dosavadní trest se jim tak může navýšit o dva roky,” upřesnila mluvčí.

„Kriminalisté se případem i nadále zabývají a prověřují možné zneužití těchto mobilních telefonů k páchání jiné trestné činnosti,” dodala Majerová.

Foto: Policie ČR

Mini mobilní telefon se vězeň ve Valdicích pokusil rozkousat.

Jaký trest a za co si podezřelí odpykávají, policie neupřesnila. Věznice ve Valdicích patří k nejtěžším českým káznicím, trest odnětí svobody v ní vykonává přes 1000 vězňů. Jsou do ní umisťováni mimo jiné doživotně odsouzení.

Reklama

Související články

Syn poslal uvězněnému otci do Valdic pervitin

Sáček s pervitinem skrytý v balíčku mezi potravinami odhalili pracovníci vězeňské služby v zásilce mířící do věznice ve Valdicích na Jičínsku. Padesátiletému...

Výběr článků

Načítám