Hlavní obsah

Z rozhledny na Děčínsku se zřítilo osm dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Z rozhledny u Markvartic na Děčínsku se ve čtvrtek večer zřítilo osm dětí. Čtyři děti jsou zraněny vážně, další čtyři mají středně vážná zranění. Na místě zasahovaly záchranářské vrtulníky z Prahy a Liberce a pět jednotek hasičů. Je pravděpodobné, že se s dětmi propadla plošina vyhlídkové věže.

Na Děčínsku se propadla s dětmi rozhlednaVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Z rozhledny spadlo šest dětí, na místě zasahuje pět jednotek hasičů, pomáhají s transportem zraněných z kopcovitého terénu,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Ústeckého kraje Petr Pelikus. Počet zraněných dětí byl později upřesněn na osm. Podle fotografií se s dětmi propadla plošina rozhledny ve výšce asi tří metrů.

Foto: Aktu.cz

Na rozhledně se propadla plošina ve výšce asi tři metry

Podle krajské mluvčího záchranné služby Prokopa Voleníka šlo o děti ve věku 8 až 13 let. „Všechny se účastnily nedalekého dětského tábora,“ řekl Novinkám.

Podle něj byly vážně zraněné děti přepraveny do traumacenter v Praze a Ústí nad Labem, středně těžce zraněné děti do nemocnice v Děčíně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Rozhledna Triangl na Děčínsku

Na rozhledně Triangl se podle policie nacházelo 15 dětí, je pravděpodobné, že se s nimi propadla plošina rozhledny. Kriminalisté na místě zjišťují, jak děti z rozhledny spadly a zda na místě byla osoba, která na ně měla dohlížet, řekla České televizi policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Televize také uvedla, že na plošinu je dovolen vstup pouze čtyřem osobám současně. Vstup na volně přístupnou věž je na vlastní nebezpečí.

Přistání vrtulníku se zraněným dítětem v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Vyhlídková věž se nachází na kopci asi dva kilometry od obce Markvartice. Jde o dřevěnou konstrukci. Prostor pro výhled se nachází asi tři metry nad zemí.

Foto: Aktu.cz

Rozhledna je bez plošiny

Foto: Aktu.cz

Policisté asi 50 metrů od místa neštěstí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám