Hlavní obsah

Z policejní kamery: Aby dostali řidiče z auta, museli obuškem rozbít sklo

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké Mýto

Zhruba osm kilometrů honili minulý čtvrtek po okolí Vysokého Mýta na Orlickoústecku policisté opilého řidiče. Ten se ve svém voze následně zamkl a odmítal vystoupit. Policisté tak museli obuškem rozbít sklo u dveří auta a násilím muže vytáhnout. Vyplývá to z videozáznamu, který policie zveřejnila v pondělí. Za řízení pod vlivem může řidiči hrozit až rok odnětí svobody.

Řidič ujížděl policejní kontroleVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté se rozhodli 33letého řidiče volva zkontrolovat, ten však místo zastavení šlápl na plyn a snažil se ujet směrem k nedaleké obci Libecina.

„Když zastavil u autobusové zastávky Knířov, dali mu policisté pokyn k zastavení rozsvícením modrých výstražných světel a červeným nápisem STOP. Řidič se však okamžitě se svým vozidlem opět rozjel,“ informovala policejní mluvčí Markéta Janovská. Následovala přibližně osmikilometrová honička po okolí Vysokého Mýta.

„Pronásledování skončilo u vodojemu u obce Zádolí-Střihanov, kde se řidič uzamkl ve vozidle a odmítl vystoupit,“ dodala Janovská. Na opakovanou výzvu k otevření dveří řidič nereagoval. Aby jej mohli zadržet, policisté obuškem rozbili sklo u dveří a násilím řidiče z auta vytáhli.

Foto: Policie ČR

Řidič se ve svém voze zamknul a nereagoval na výzvy k vystoupení. Policisté tak museli obuškem rozbít sklo a muže z auta násilím vytáhnout.

Při následné dechové zkoušce řidič nadýchal 1,88 promile alkoholu. Za ohrožení pod vlivem návykové látky může být odsouzen až na jeden rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám