Hlavní obsah

Z pokusu o vraždu je obžalován muž, který bodl bajonetem majitele chatky

– Praha

Muž, který loni v létě bodl bajonetem majitele jedné z chatek v pražské zahrádkářské kolonii Višňovka, čelí obžalobě z pokusu o vraždu. Podle kriminalistů čin předem plánoval a zaútočil kvůli tomu, že ho napadený vystěhoval kvůli zpoždění s placením nájmu. Obviněnému hrozí 12 až 20 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Osmapadesátiletý muž, který pracoval jako brigádník v radotínské samoobsluze, žil v chatě od března 2016. Policistům řekl, že tam bydlel na základě ústní dohody, ačkoliv měl původně slíbenou písemnou nájemní smlouvu. Platit měl 4500 korun měsíčně, nedokázal je ale splácet včas. O osm let starší majitel proto do chaty po několika měsících nastěhoval dva jiné nájemníky z řad bezdomovců.

Obviněný tvrdí, že 25. července v domě zůstaly zamčené jeho věci včetně počítače či spotřebičů, které mu majitel odmítl vydat. Po hádce odešel do Radotína, kde si koupil lahev rumu, a potom se odpoledne do zahrádkářské kolonie vrátil. Prý v něm "bouchly saze" a "měl úplné temno".

Podle obžaloby na místo dorazil už s jasným úmyslem usmrtit majitele. V brašně si přinesl nůž se sedmnácticentimetrovou čepelí, který v chatce dříve míval pověšený na stěně. Muže jednou bodl do hrudníku, a když poté o zbraň přišel, kopal ho a mlátil silným klackem. V dalším útoku mu zabránili svědci události. Napadený skončil v motolské nemocnici na jednotce intenzivní péče.

Kauzou se bude zabývat pražský městský soud, útočník čeká na hlavní líčení ve vazební věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám