Hlavní obsah

Z nemocnice utekl nebezpečný schizofrenik, policisté pročesávají Havlíčkobrodsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Desítky policistů a vrtulník pátrají na Havlíčkobrodsku po 27letém Janu Gazdíkovi, který uprchl z nemocnice. Muž trpí schizofrenií a může být nebezpečný sobě i okolí.

Foto: Policie ČR

Hledaný Jan Gazdík

Článek

Muž utekl ve středu dopoledne ze zdravotnického zařízení v Havlíčkově Brodě. Policisté po něm začali pátrat a prověřovali okolí i nádraží. Pátrací akce se účastní i vrtulník a psovodi.

„Po jednadvacáté hodině přijali policisté oznámení od občana, který uvedl, že muže odpovídajícího popisu hledaného viděl u obce Kunemil běžet po louce k lesu. Muž měl být bez košile a bot,“ informovala ve čtvrtek mluvčí policie Monika Pátková.

Najít se ho ale dosud nepodařilo a pátrání tak probíhá dál. Podle policie uprchlík trpí bludnými představami, je schizofrenik a narkoman. Trvalý pobyt má v Křečovicích ve středních Čechách.

Je vysoký 176 centimetrů, štíhlé postavy, váží 67 kilogramů. Tmavě hnědé vlasy nosí nakrátko ostříhané, má hnědé oči, v obličeji má modřiny. Může mít u sebe nůž.

„Občany vyzýváme, aby hledaného muže v případě, že ho spatří, nijak nekontaktovali a ihned volali linku 158,“ shrnula Pátková.

Reklama

Výběr článků

Načítám