Hlavní obsah

Z ledopádu v Jizerských horách se utrhl kus ledu a zranil lezce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jizerské hory

Ke zraněnému lezci vyrazili v neděli horští záchranáři v Jizerských horách. Mladý muž lezl na ledopádu, když ho zranil kus uvolněného ledu.

Foto: Horská služba

Horští záchranáři pomáhají zraněnému lezci

Článek

Muž se zranil po poledni v oblasti Velkého Štolpichu. Kus ledu mu poranil nohu. V mobilu měl naštěstí nainstalovanou aplikaci Záchranka, pomocí které ho záchranáři lehce lokalizovali.

V Jizerských horách uzavřeli kvůli ledovce silnici kolem přehrady Souš

Domácí

„Čekala nás cesta těžkým terénem. K podobnému případu na stejném místě jsme před dvěma roky povolali vrtulník. Včera ale podmínky pro vrtulník nebyly příznivé. Takže jsme počítali s následným převozem sanitním vozem,“ popsal v pondělí Martin Černý, zasahující člen Horské služby Jizerské hory.

Na túru do Krušných hor si žena obula sandály, cestou ztratila kamarádku

Krimi

Záchranáři na místo dorazili na sněžných skútrech. Lezec podle nich utrpěl poranění nohy, avšak nebylo jasné, zda ji má zlomenou. Byl zafixován ve vakuové matraci a s pomocí spolulezců a lanové techniky jej záchranáři dopravili ke skútru a následně k sanitce.

Foto: Horská služba

Horští záchranáři pomáhají zraněnému lezci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám