Hlavní obsah

Z kamionu ve Velké Bíteši vyskočili čtyři migranti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zadržela ve čtvrtek ve Velké Bíteši na Žďársku čtyři migranty. Upozornil na ně řidič kamionu, který se vrátil z Rumunska. Muži bez cestovního dokladu byli schovaní v návěsu, odkud po zastavení kamionu utekli. Přivolaná hlídka je během hodiny našla. Skončili v zařízení pro cizince. V tiskové zprávě o tom v sobotu informovala mluvčí policie Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Migranti ve Velké Bíteši

Článek

Muži ve věku 17 až 37 let z Afghánistánu a Pákistánu se prokázali pouze dokumentem bez fotografie o azylu, o který požádali v Rumunsku. Všichni museli podstoupit test na covid-19, byl negativní.

„Cizinci v rámci správního řízení uvedli, že ze svých domovských zemí odešli z ekonomických důvodů. Policisté zahájili s cizinci správní řízení. Po provedení všech úkonů správního řízení budou všichni umístěni do některého ze zařízení pro umístění cizinců na území České republiky,” uvedla Čírtková.

Migranti v Německu zvyšují násilnou kriminalitu, zjistila studie

Evropa

Migranty loni policie na Vysočině zadržela ve 29 případech, v některých bylo najednou zadrženo několik desítek lidí. V roce 2019 bylo stejných zásahů 18.

Foto: Policie ČR

Migranti ve Velké Bíteši

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám