Hlavní obsah

Z jedné prodejny zlodějka před ostrahou utekla, v jiné takové štěstí neměla

Ostrahu dvou olomouckých marketů, v nichž kradla, ohrožovala minulý pátek nožem žena (41) ze Zlínska. Z prvního se jí podařilo utéct, ve druhém ji už ostraha zadržela. Nyní jí hrozí až osm let vězení. Právo o tom v pondělí informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Nakradené věci si chtěla z olomouckých obchodů odnést za každou cenuVideo: Policie ČR

 
Článek

V pátek krátce po desáté hodině dopoledne si podle mluvčí žena v olomouckém hobby marketu vložila do batohu vibrační brusku a několik vakuových pytlů v celkové hodnotě téměř 3000 korun.

V prostoru pokladen ji zastavil pracovník ostrahy, který ji požádal, aby mu ukázala obsah batohu. Žena na to zareagovala odběhnutím do prodejny, kde pak dva členy ostrahy ohrožovala nožem se slovy, aby ji pustili.

„Krátce nato si měla nůž uschovat do kapsy a dát se na útěk. Během úprku ji však pracovníci bezpečnostní služby zadrželi a odvedli do zázemí prodejny. Odtud se jí nakonec podařilo utéct, avšak s prázdnou. Věci z prodejny členům ostrahy během jejich společně stráveného času stihla vydat,“ uvedla mluvčí.

Záhy po neúspěchu se žena přesunula do olomouckého supermarketu, ve kterém si vložila do tašky zejména potraviny za bezmála 2000 korun. S nezaplaceným zbožím se vydala přes vstupní dveře ven z prodejny, avšak zde jí do cesty rovněž vstoupil pracovník ostrahy.

Foto: Policie ČR

Nakradené věci si chtěla z olomouckých obchodů odnést za každou cenu

„Toho měla udeřit taškou plnou potravin do hlavy, a způsobit mu tak drobné zranění. Poté měla i jej, ve snaze o opuštění prodejny, ohrožovat otevřeným kapesním multifunkčním nožem. Její pokus o útěk tentokrát vyšel vniveč, ostraha ji dokázala zpacifikovat a do příjezdu policie zadržet,“ konstatovala Vaňharová.

Žena se na místě podrobila dechové zkoušce s negativním výsledkem, ovšem orientační test na drogy u ní vyšel s pozitivním výsledkem na pervitin.

„Během výslechu se žena ke svému protiprávnímu jednání doznala. Kriminalisté navíc zjistili, že v minulosti již byla za přečin výtržnictví soudně potrestána,“ poznamenala mluvčí.

Olomoučtí kriminalisté ženu obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu výtržnictví. „Po sdělení obvinění dal vyšetřovatel podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který soud akceptoval,“ doplnila Vaňharová.

Senior podezřelý z pokusu o vraždu vnuka zemřel

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám