Hlavní obsah

Z havarovaného kamiónu se vysypala karcinogenní látka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE

Kamión převážející kontejnery s nebezpečnou chemikálií havaroval v sobotu ráno na silnici E 55 nedaleko Lovosic na Litoměřicku. Řidič z Kolínska zřejmě nezvládl prudké klesání a kamión v zatáčce převrátil. Na silnici se vysypal karcinogenní prášek.

Článek

"Nehoda nám byla nahlášena v 9:30. Z převráceného kamiónu vypadlo 21 kontejnerů a z pěti z nich se vysypal oxid nikličitý, který se používá v chemickém průmyslu do pracích prášků," informoval Novinky operační důstojník litoměřických hasičů Milan Fišer.

Přivolaní policisté místo nehody uzavřeli a hasiči začali látku sbírat do pytlů a nakládat do náhradního kamiónu. "Přistavila jej firma, která přepravu zajišťovala," pokračoval operační důstojník.

Prášek by se podle něj mohl vznítit, nebezpečný je i ve styku s kůží. Řidiči se při havárii nic nestalo. Životní prostředí nebylo ohroženo, neboť se látka nedostala do půdy.

Silnice bude uzavřena až do odpoledních hodin. Police odklání dopravu na vedlejší komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám